23948sdkhjf

Unik sideåbning til lukkede lad

Den danske kølekasseproducent AB Kølevogne leverer en unik sideåbning til luk-kede lad

Den danske kølekasseproducent AB Kølevogne leverer en unik sideåbning til luk-kede lad



Hvem kender ikke problemet, når man har en lukket kasse. Det være sig en kølekasse eller blot et lukket lad, hvor man skal have gods ind eller ud langt henne i forenden, og vognen er fuldlastet.

Er der ingen sidedøre, ja så er det bare at tømme det meste af ladet. Nogen har så en al-mindelig sidedør, men den sidder næsten altid forkert i forhold til det gods der skal hand-les, og så skal man alligevel til at laste om med håndkraft, hvis der f. eks. er tale om karto-ner på paller.

I de seneste år har foldedørskasserne så holdt deres indtog, og det er også en ganske god løsning, især til transporter over lange afstande, hvor siden ikke skal åbnes hvert kvar-ter.

Men kører man med en fragtvogn eller f.eks. med en fiskebil, der skal laste fiskekasser på paller ind og ud hele dagen lang, så er foldedørene ikke den rigtige løsning, fordi de er tunge at håndtere, og f.eks. i blæsevejr kan det være et problem at holde dem.

I stedet er der kommet en ny løsning, kaldet Wingliner, som AB Kølevogne og Syvsten Køle-Service i Sæby har lanceret.

Åbnes på 12 sekunder

Det er en unik løsning der åbner hele siden på en gang. Åbningen klares på 12 sekunder og det sker med blot et tryk på en knap. Når siden er åbnet er den også helt væk, det vil sige den er klappet op oven på taget, og der er ingen stolper eller lignende tilbage. Hele siden er fritlagt.

Af fordele ved Winglinerløsningen skal bl.a. nævnes, at godset ikke kan skrabe på siden, og dermed blive skadet under lastning eller losning, idet siden er fuldstændig blotlagt, når der er åbnet.

Løsningen tilbydes til såvel små korte kølekasser som til trailerkasser i fuld længde, hvilket vil sige indtil 13,60 meter i længden.

Er der behov for at kunne åbne begge sider, tilbydes denne løsning også.

Trans Inform har været med til en demonstration af systemet, hvor man kunne se, hvor hurtigt det går med at åbne og lukke kassen.

En vognmand, der med sine kølevogne transporterer mange fisk i små og store partier, og som også deltog i demonstrationen, var yderst positiv over for den nye løsning. Blandt an-det fremhævede vognmanden netop den hurtige åbne- og lukkefunktion som en vigtig fak-tor, fordi man med Winglinerløsningen hurtigt kan finde det gods, der skal læsses af og komme til det med det samme.


Populært på Island

Indtil videre har Syvsten Køle-Service leveret ti AB Kølevogne bygget på korte forvogne til det islandske marked alle med Wingliner sideåbning.

På Island har man megen fiskeindustri, og derfor et stort behov for en effektiv logistikafvik-ling, hvilket også betyder at al håndtering af gods skal ske så enkelt og hurtigt, som muligt.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062