23948sdkhjf

Malte Fuel Tech på markedet med ny vaskemaskine

Den svenske koncern servicerer bl.a. tankstationer og vaskeanlæg hos transportvirksomheder

Den svenske koncern servicerer bl.a. tankstationer og vaskeanlæg hos transportvirksomheder



Malte Fuel Tech A/S, der er en vigtig del af den svenske koncern Malte Persson & Søn, er nu på markedet med en ny alsidig vaskemaskine, der både kan vaske personbiler og store lastvognstog.

Som den første har vognmand Flemming M. Jensen Aars Køletransport, taget et af de nye vaskeanlæg i brug.

Maskinen, der bærer navnet Ryko, er af amerikansk oprindelse og produceret i Italien på licens. Salgskonsulent Gunnar Larsen fra Malte Fuel Tech A/S fremhæver over for Trans Inform, at den nye maskine har mange fordel. Bl.a. kan den både vaske personbiler og store lastvognstog. Desuden er den velegnet til stå udendørs. Et ikke uvæsentligt forhold, der betyder, at kunden ikke behøver at opføre en hal som maskinen skal stå inde i.

Erfaringerne fra anlæg opstillet i Sverige viser, at det kun vil være ganske få dage om året, at vaskemaskinen på grund af frost ikke vil kunne benyttes.

Når den kan klare at stå ude, skyldes det et unikt system, der blæser alle rør tomme for vand, når den er færdig med at vaske. Samtidig varmes systemet lige op, inden den starter på vasken.

Desuden er teknikken i Ryko-maskinen meget servicevenlig. Hos Ryko, har man nemlig den målsætning, at man skal producere vaskemaskiner og ikke leve af et efterfølgende reservedelssalg.

Enkel service

Maskinen skal være enkel at servicere og uden dyre specialkomponenter, som måske samtidig kan være svære at få hurtig frem. Derfor har man valgt at benytte meget gængse dele i vaskemaskinen. Det omfatter f.eks. standarddele fra Siemens, Grundfos, Danfoss, Bosch m.v.

Når man valgt Syditalien som europæisk produktionssted for Ryko, skyldes det ikke mindst manglen på arbejde i det sydlige Italien, som medfører en lav produktionspris.

Hos Aars Køletransport, der har kørt med den nye vaskemaskine i et stykke tid, udtrykker vognmand Flemming M. Jensen stor tilfredshed med maskinen, der anvendes mange gange hver eneste dag. Vognmanden betragter investeringen i den nye vaskemaskine som en stor tidsgevinst for firmaet. Samtidig er man også sikker på at kølevognene altid bliver vasket hver gang de er hjemme i Aars, så køretøjerne, der anvendes til levnedsmiddeltransport, altid kan fremstå rene og pæne.

Alsidig koncern

Den danske del af koncernen var oprindelig en virksomhed, der blev overtaget fra ABB koncernen i 2001. For to år siden flyttede Malte Fuel Tech A/S afdelingen fra Erritsø og til mere tidssvarende lokaler beliggende tæt ved motorvejen i det nordlige Kolding. Malte Fuels historie går mere end 80 år tilbage i tiden. De allerførste tankstationer der i 1921 blev etableret i Sverige for PRATTS BENSIN blev allerede dengang serviceret af Malte Persson & Søn.

Virksomheden er i dag førende i Skandinavien indenfor segmenterne fullservice koncepter til olieselskaber, komplette anlæg til nationale kunder samt rådgivning, drift og vedligeholdelse, der også omfatter salg og service på vaskemaskiner.

Et af de produkter, som koncernen tilbyder, er mobile tankstationer, der kan opstilles, hvor der måske kun er et midlertidig behov eller på steder, hvor der ikke kan gives tilladelse til en stationær tankstation.

Åbent computernetværk

Ofte ser man servicebiler fra Malte Fuel Tech på vejen eller på tankstationer, hvor montøren er i gang med servicearbejde. Derudover er firmaet ikke specielt kendt.

Koncernen har specialiseret sig i totalservicering af tankstationer, hvilket betyder, at olieselskaberne ofte selv opstiller tankstationerne. Efter ibrugtagningen overtager Malte Fuel Tech al service. Olieselskaber, der er kunder hos Malte Fuel Tech kan ganske enkelt åbne computersystemet og ved hjælp af netværket se, hvad der er blevet lavet på den enkelte tankstation med status på servicearbejdet. Olieselskabet kan f.eks. se hvor ofte der har været tilkaldt en servicemontør fra Malte, hvilke opgaver der er blevet løst og hvor lang tid udbedringen af et problem har taget.

Som noget nyt har Malte Fuel Tech A/S i sin administration taget et flådestyringssystem i brug, så man hele tiden kan se, hvor i landen den enkelte montør befinder sig. Herved sikrer man også, at akut hjælp altid bliver klaret af den montør, der er tættest på stedet.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094