23948sdkhjf

Anmeld maut-problemer

DTL vil forsat holde Toll Collect i kort snor og opfordrer medlemmerne til at rapportere om store og små problemer med den tyske vejskat

DTL vil forsat holde Toll Collect i kort snor og opfordrer medlemmerne til at rapportere om store og små problemer med den tyske vejskat



Den tilsyneladende vellykkede maut-premiere har ikke aflivet de europæiske transportorganisationers skepsis over for vejskatten og maut-konsortiet Toll Collect.

Den internationale vognmandsorganisation IRU har meddelt, at man fortsat vil overvåge opkrævningen af den tyske motorvejsafgift for såvel tekniske som administrative problemer.

Det gælder også Dansk Transport & Logistik og International Transport Danmark, hvor man nu opfordrer medlemsvirksomhederne til at rapportere om konkrete problemer, som så indberettes til IRU.

- Selv om maut-systemet efter mange vanskeligheder endelig ser ud til at være en teknisk succes, er det væsentligt, at der fortsat nøje holdes øje med situationen. Det gælder både det automatiske opkrævningssystem med OBUer og det manuelle system med internet og terminaler. Den positive start på den tyske vejafgift skulle gerne fortsættes, udtaler DTLs ordførende direktør Michael Svane.

Han er medlem af den følgegruppe under EU-Kommissionen, der har holdt Tyskland og Toll Collect i kort snor siden sidste forår. Det næste møde i følgegruppen afholdes 14. januar i Bruxelles.

I Tyskland har man allerede konstateret problemer med internetbookning i spidsbelastningsperioder. Samtidig er der rapporteret om flere eksempler på OBU’ere, der svigter, uden at chaufføren kan konstatere problemer og derfor kører i god tro. Men da kørslen ikke er registreret i Toll Collects system, får chaufføren en bøde for maut-snyd.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078