23948sdkhjf

Maut-køer udeblev

De frygtede lange køer ved maut-terminalerne blev ikke en realitet herhjemme.

De frygtede lange køer ved maut-terminalerne blev ikke en realitet herhjemme.



Den udskældte tyske motorvejsskat kom i aftes i gang uden nogen former for køer ved de opstillede automater, hvor man manuelt kan betale motorvejsskatten. Uden tvivl var den første januar en god dato at starte op på. Det skyldes bl.a. at det var helligdag både den første og den anden januar. På den måde var det kun lastvogne der havde tilladelse til at køre på helligdage, som allerede var kørt ind i Tyskland inden kl. 22 den anden januar. Dernæst var der kun ganske få eksportlastvognstog, der var lastede op og klar til afgang på den første tur i det nye år. Derfor vil det store rykind nok komme i løbet af hele den første uge, hvor erhvervslivet igen vågner op efter jul og nytår.

E-nyt besøgte flere af de opstillede maut-terminaler søndag aften omkring kl. 22 og ikke på nogen af disse steder var der den mindste form for kø. På Statoil-tankstationen ved rastepladsen Ustrup på motorvej E45, var der ved 21:30 tiden blot en enkelt chauffør fra DFDS Transport i Norge, som kom ind og betalte sin tyske motorvejsskat.

Tilsvarende så vi en enkelt lastbilchauffør, der betalte motorvejsskat på Transitgården i Padborg. På selve motorvejsgrænseovergangen ved Frøslev, hvor der er stillet en lille pavillon op med ikke mindre end fem maut-terminaler, var der kun tyske pressefolk til stede.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328