23948sdkhjf

Danish Crown kræver logistik fra dyretransportører

Vognmænd allerede langt fremme med planer om sammenlægninger og stiftelse af selskaber, der skal varetage logistikken

Vognmænd allerede langt fremme med planer om sammenlægninger og stiftelse af selskaber, der skal varetage logistikken



Antallet af danske dyretransportører har været stærkt faldende i de senere år. Men konsolideringen går ikke hurtigt nok for Danish Crown, der vil overdrage logistikken til underleverandører. Derfor udsender slagterigiganten i de kommende dage opsigelser til de små 200 vognmænd, der i dag kører grise til slagterierne.

I stedet vil Danish Crown indgå aftaler med omkring 50 underleverandører, der forventes af få tildelt kontrakter i løbet af februar.

- Det kom ikke som nogen egentlig overraskelse, da Danish Crown meldte ud på informationsmødet i oktober. Men det er en stor omvæltning, for de små selvstændige virksomheder, siger Vognmand Søren Poulsen, Herborg, der er formand for DTL’s ERFA-gruppe for Transport af levende dyr.

- Men virksomhederne er allerede nu langt fremme med planerne for sammenlægninger. Det er typisk en fire til fem dyretransportører, der går sammen i et selskab. Det er noget af en kamel og sluge, men langt de fleste har indset, at det må være sådan, og der er en meget stor åbenhed over for nødvendigheden af at gå sammen med andre, siger Søren Poulsen.

I Dagbladet Børsen i dag, begrunder Danish Crown’s informationschef Gudrun Andreasen, opsigelserne med behovet for rationaliseringer på indtransporten af svin af hensyn til virksomhedens konkurrenceevne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078