23948sdkhjf

Godssplid truer Storebælts-forlig

Regeringens forslag om takstnedsættelser for lastvogne afvises af Socialdemokraterne, der ønsker at støtte godsbanen af hensyn til miljøet

Regeringens forslag om takstnedsættelser for lastvogne afvises af Socialdemokraterne, der ønsker at støtte godsbanen af hensyn til miljøet



Regeringens julegave til danskerne – takstnedsættelser på 20 procent for personvogne og 10 procent for lastvogne på Storebæltsbroen – afvises af Socialdemokraterne, der selv støbte kuglerne med et forslag om en nedsættelse på 25 procent i sidste uge.

Socialdemokraterne er utilfredse med regeringens forslag om en takstnedsættelse for lastvogne på 10 procent. Partiet ønsker kun at lempe takterne for godstrafik på jernbanen, da billigere brotakster for lastvogne angiveligt vil forværre miljøbelastningen.

- Regeringens forslag vil betyde en stor stigning i den tunge trafik, hævder Socialdemokraternes trafikordfører Poul Andersen ifølge Berlingske Tidende.

Socialdemokratiet er et af forligspartierne bag Storebælts-forbindelsen. En andet forligsparti Kristendemokraterne afviser også regeringens forslag. Her er begrundelsen at regeringens forslag ikke tilgodeser befolkningen i Nordjylland, da kompensationen til Mols Linien er for lille.

Trafikminister Flemming Hansen er uforstående over for oppositionens afvisning.

- Det kan jo undre, at Socialdemokraterne ikke vil stå ved et af deres egne udspil om lavere takster. Socialdemokraterne brød selv forliget uden at orientere regeringen på forhånd, og regeringen er nu kommet med et langt bedre og gennemarbejdet forslag, som tilgodeser Danmarks borgere og erhvervsliv langt bredere end ved Socialdemokraternes forslag. Regeringen ønsker, at takstnedsættelserne skal komme alle broens brugere til gavn, herunder også den kollektive trafik og vognmændene, som ikke er med i Socialdemokraternes udspil. Storebæltsforbindelsen er med til at binde Danmark sammen, og gode transportmuligheder på broen gavner væksten i Danmark, udtaler Flemming Hansen.

Trafikministeren fremhæver også, at regeringen fortsat bakker op om forligets færgegaranti, og at Molslinien er indkaldt til forhandlinger om støtte i det nye år.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062