23948sdkhjf

Nordjylland vil satse på nyt heltogskoncept

En række vigtige aktører i Nordjyllands transport gik på et møde i Frederikshavn i slutningen af november spørgsmål om sammen om at finde løsninger på, hvordan man sikrer godstrafik med bane til og fra Nordjylland.

Deltagerne var Color Line, Kystlink, Railion Danmark A/S, Nordjyske jernbaner A/S, Aalborg Havn, Hirtshals Havn, Hirtshals kommunes erhvervsråd og Kombi Dan A/S

De erkender alle, at den nuværende situation ikke er holdbar for at fastholde godstrafik på jernbane i Nordjylland og i Danmark, og har en fælles vilje til at finde konkrete operationelle løsninger.

Fra Hitshals til Duisburg

Konklusionen på mødet var, at der inden for seks måneder skal arbejdes for at etablere et heltogskoncept fra Hirtshals over Aalborg og Taulov til Duisburg med faste ugentlige afgange.

- Deltagerne på mødet gav alle tilsagn om at investere ressourcer i dette projekt, men erkendte også, at dette ikke vil tjene noget formål, hvis der ikke sker radikale ændringer af rammebetingelserne for godstransport med bane i Danmark. Her har Trafikministeren et stort ansvar, siger direktør Hans Raun, Kombi Dan A/S og tilføjer:

- Derfor appellerer mødets aktører til både nordjyske politikere og Trafikministeren om at bakke dette initiativ op og ikke mindst sikre konkurrencedygtige rammebetingelser for godstrafik på jernbane.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11