23948sdkhjf

Ny redegørelse for trafik

Globaliseringen betyder stigende godsmængder. Den udfordring til samfundet som helhed og aktørerne på godstransportmarkedet, spiller en hovedrolle i den nye Trafikredegørelse fra Trafikministeriet.

Konklusionen er, at effektiviseringer er helt afgørende, hvis opgaven skal løftes. Især det uudnyttede fragtpotentiale på jernbanen anses som det columbusæg, der ? i et udvidet samspil med de øvrige transportformer - skal løse den gordiske godsknude.

I vognmandsorganisationen DTL savner man konkrete bud på, hvordan jernbanen integreres i transportkæderne.

- DTL noterer sig, at Trafikministeriet peger på nogle håndtag, der kan forbedre godstransport ad jernbane. Det gælder blandt andet en mere effektiv og økonomisk rentabel udnyttelse af de eksisterende kombi-terminaler, hvor gods udveksles mellem vej og bane. Men desværre er det så som så med konkrete udmeldinger om, hvordan man vil forbedre vilkårene for godsoperatørerne på banenettet, udtaler ordførende direktør Michael Svane

Han anser det for sidste udkald for politikerne, hvis de skal sikre bedre vilkår for operatører på kombi-terminaler og prioriterede kanaler for godstog på jernbanenettet, hvis ikke godsbanerne skal køre af sporet.

Trafikredegørelsen omtaler også modulvogntog, netværk og it-løsninger som muligheder for forbedringer og effektivisering.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094