23948sdkhjf

Masser af godt nyt i bekendtgørelsen

Mange vognmænd inden for special- og sværgodstransport kan se frem, til at den nye særtransport-bekendtgørelse træder i kraft.

Mange vognmænd inden for special- og sværgodstransport kan se frem, til at den nye særtransport-bekendtgørelse træder i kraft.



Der er nemlig kommet rigtig mange nye og gode regler. Vi kan eksempelvis nævne gode nyheder så som, at syn af blokvogne gælder nu i 14 måneder, hvorved man sikrer bedre mulighed for at kunne køre i et helt år inden køretøjet igen skal til syn. Blokvognstrækkeren får nu mere synsfri sammenkobling, når der ikke kræves mere specielt udstyr ud over en 3,5” kingpin. Selve blokvognsmodulerne vil også kunne sammenbygges uden først at være synet. For 12 ton akseltryk på almindelige aksler er hastigheden sat op til 60 km/timen, der er dog stadig et krav om at køretøjet skal være bestykket med ABS. Hastigheden for mindre tomme blokvogne er hævet fra de nu gældende 70 km i timen til 80 km i timen.

Der er også godt nyt til vogntog med kraner over 25 tm samt klare regler for, hvornår der skal benyttes følgebil.

Og når en lastbil holder sig under 15, 0 m i totallængde og vogntog holder sig under 30,0 meter i totallængde, en totalbredde ikke over 3,30 m samt en højde under 4,10 m, skal der ikke længere ansøges om tilladelse til at udføre transporter. Dette tiltag vil fjerne meget unødigt administrationsarbejde for såvel myndigheder som vognmandsvirksomhederne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078