23948sdkhjf

Svært at mist vognmandstilladelse

Hvis man anker en fratagelse kan man køre uhindret indtil domsafsigelsen, betoner Færdselsstyrelsen

Hvis man anker en fratagelse kan man køre uhindret indtil domsafsigelsen, betoner Færdselsstyrelsen



- Det er nemmere at få en vognmandstilladelse end at miste den, fastslog Færdselsstyrelsens direktør Carsten Falk Hansen, der var gæstetaler for de næsten 100 deltagere på DTLs formands- næstformandsmøde i Odense sidst i november.

Efter godskørselsloven kan en tilladelse kun inddrages, hvis der er tale om grove eller gentagne overtrædelser af loven, men lovgivningen præciserer ikke, hvad der skal lægges i ordet grove, sagde Carsten Falk Hansen, ifølge DTLs nyhedsbrev.

Advarsel først

- Derfor vil der altid blive tale om et skøn, og en vognmand vil typisk altid få en advarsel, før han eventuelt mister sine tilladelser. Hvis vognmanden anker Færdselsstyrelsens afgørelse om en fratagelse af vognmandstilladelsen til domstolene, kan han som udgangspunkt fortsætte med at køre, indtil der falder en dom. Opfører vognmanden sig ellers ordentligt i perioden indtil domsafsigelsen, viser flere domme, at han får lov til at blive i tilladelsessystemet, lød det fra Carsten Falk Hansen.

Færdselsstyrelsen inddrager årligt vognmandstilladelser fra ca. 40 godsvognmænd - hovedsageligt på grund af økonomiske problemer.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078