23948sdkhjf

Bekendtgørelse omsider klar

Bekendtgørelsen om særtransporter træder i kraft 1. februar 2005 - der er dog stadig knast omkring EU og følgebils-indretning

Bekendtgørelsen om særtransporter træder i kraft 1. februar 2005 - der er dog stadig knast omkring EU og følgebils-indretning



Det blev klart på et møde i november mellem DTL og politimyndighederne, hvor man diskuterede hastigheden for brede blokvogne.

Kontorchef i Færdselsstyrelsen Ib Rasmussen siger,

- Da der var opnået enighed om hastigheden, rettede vi teksten til, så der kun manglede underskrivelse af bekendtgørelsen af direktør Carsten Falk Hansen, Færdselsstyrelsen, og undertegnede. Bekendtgørelse kan så i sin helhed lægges ud på Færdselsstyrelsens hjemmeside, så alle kan se, hvad den indeholder.

Efter underskrivelsen går politiet i gang med at forfatte den interne vejledning samt påbegynde undervisningen af de medarbejdere, der fremover får ansvaret for udstedelse af tilladelser.

Kun på otte politistationer

For at sikre en ensartet behandling af ansøgninger over hele Danmark, vil tilladelser fremover kun kunne fås på otte af landets politistationer, nemlig i Nakskov, Roskilde, Odense, Aalborg, Herning, Århus, Vejle og Padborg.

Ifølge DTL er der dog stadig et hængeparti vedrørende EU's godkendelse af indretningen af følgebilerne til særtransporterne.

Først når den godkendelse er på plads, kan uddannelsen af følgebilschaufførerne påbegyndes. Derfor forventer DTL, at alt først er på plads i løbet af 2005.

Forud er gået en langvarig beslutningsproces omkring bekendtgørelsen. Så sent som den 4. oktober udløb Færdselsstyrelsens frist for modtagelse af kommentarer til den tredje udsendelse af høringsmaterialet til myndigheder og interesseorganisationer med ekspertviden på området. Og da var der kommet ikke færre end 14 svar, - selvom det altså var tredje gang materialet blev udsendt. Men et par nye problemstillinger var dukket op, bl.a. om overhæng i forhold til bag-kofangeren på lastbil med langt gods.

De mange kommentarer i hele forløbet har forlænget arbejdet. Til gengæld har alle interesserede parter haft rig lejlighed til at blive hørt.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094