23948sdkhjf

Ny Jumpy til marts

En ny front med nye forlygter, klart lygteglas og en mere muskuløs kofanger er de mest synlige forbedringer på Citroën Jumpy serie 2. Den nye Jumpy byder dog på flere forbedringer ud over den mere moderne formgivning. Komforten og kabinen er angiveligt forbedret på flere punkter.

Jumpy leveres i flere varianter. Som kassevogn med 1.9 dieselmotor på 71 hK eller 2.0 HDi med 110 hK og varerum på enten 4 eller 5m3.

Den ny kofanger foran har øget længden med 8 cm. Med varerum på 4m3 er den udvendige længde på kassevognen 452 cm og akselafstanden 282 cm. Med varerum på 5m3 er de tilsvarende mål 492 og 322 cm.

Inde bag rattet skal sæderne være forbedret på flere punkter. Siddefladen er angiveligt gjort længere, ryglænet højere og sidestøtten bedre. Længdejusteringen er øget, så den nu er 220 mm. Førersædet kan justeres 45 mm i højden og i kombination med højdereguleringen af rattet har føreren nu gode muligheder for at indrette sig en bekvem kørestilling. Endelig er også nakkestøtterne forbedret.

Citroën har også gjort noget for at forbedre en af moderne varebilers sidste alvorlige svagheder: støjniveauet. Det skal være forbedret ved sprøjtebehandling med PVC under gulvet i varerummet og ved hjulkasserne, bedre luftudtræk i varerum, støjdæmpende skumisolering i midter- og bagstolper, samt tættere dørlister.


Skrabet sikkerhed

Citroën fremhæver en række forbedringer af sikkerheden. Herunder trepunktsseler på alle sæder. Men ud over denne selvfølgelighed så er listen over sikkerhedsudstyr ikke imponerende. Airbag er kun standard i førersiden. Større bremseskiver på forhjulene trækker lidt opad, men en helt naturlig ting som ABS-bremser er kun standard for versionerne med 2.0 HDi og 2.0i 16V motoren.

Nymodens pjat som ESP-systemer er der ikke tænkt på.

De danske priser for Jumpy serie 2 er ikke endeligt fastlagt. Listen over standardudstyr i kassevognen kommer til at omfatte bl.a. skydedør i højre side, forbedrede nakkestøtter, tre-punktseler på alle pladser, abs-bremser på 2.0 HDi, el-regulerede og opvarmede sidespejle, el-drevne sideruder, højderegulering af førersæde, fjernbetjent centrallås og fast varerums-adskillelse med rude.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063