23948sdkhjf

Vognmænd er sig selv værst

Erik Jacobsen, der ud over at være vognmand, har siddet otte år i Folketinget for Venstre mener ikke, at vognmænd har grund til at klage, og han forsikrer klynkerne om, at politikerne i hvert fald ikke gider høre flere klager fra branchen. Seriøs diskussion, ja. Sådan som vognmandsorganisationerne efter hans mening i dag leverer på fremragende vis, det lyttes der til i trafikudvalget og på Christiansborg i det hele taget.

- Men jeg vil sige, at kan man med de historisk gode vilkår, der hersker i dag, ikke få en vognmandsforretning til at løbe rundt, ja, så er der ikke andre end én selv at bebrejde. Der er et opsving i gang, renten er så lav som nogensinde, lønningerne er moderate.

- Vil man være vognmand, må man regne sin pris ud, og sige nej, hvis ikke man kan få balance i tingene. Men alt for mange vil hellere bekrige hinanden end gå i et fornuftigt samarbejde. En seriøs vognmand behøver ikke køre med underskud, i hvert fald ikke mere end et år eller to. Så må man hellere erkende, at der ikke går, og så blive ansat i stedet, siger Erik Jacobsen, som fremhæver, at erhvervet ikke har brug for ?cowboys? i dag.

- Og det har vi nok aldrig haft. Transporterhvervet er et seriøst erhverv. Og er der overkapacitet må man lade markedskræfterne råde. Det tjener alle bedst, mener han.

- Jeg har kun positivt at sige om situationen. I alle årene har jeg haft pæne overskud, som jeg så har investeret i ejendomme. Jeg har efterhånden en 4-5-6 ejendomme, som jeg godt kunne leve af, men det er meget mere spændede at være vognmand. Der er ikke to dage, som er ens, så derfor fortsætter jeg, siger Erik Jacobsen, som er 63 år.

Vi har et godt erhverv, og vi har nogle virkelig gode organisationer. Men vi må gribe i egen barm. Ofte er vognmænd sig selv værst. Det duer ikke at tage et vognmandskursus og købe en lastbil og så spørge, hvor er kunderne, hvordan lavet man en faktura. Det svarer til at sige, nu vil jeg være jæger og så købe et gevær. Man må da først have en jagt, siger Erik Jacobsen, som ikke er bange for at få på puklen for den slags udtalelser:

? Nogen må jo sige det. Og jeg gør det i erhvervets egen interesse. For det er et dejlig erhverv, siger vognmanden, som den 9. januar fejrede sit 40 års jubilæum.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078