23948sdkhjf

Liberaliseret efteruddannelse

Det er et led i regeringens liberaliseringsbestræbelser, at private uddannelsesinstitutioner som Dansk UddannelsesCenter nu kan gå i konkurrence med de offentlige uddannelstesteder for tekniske erhvervsudannelse og arbejdsmarkedsuddannelser.

- Adm. direktør for Dansk UddannelsesCenter, Kim Clausen, oplyser, at man længe har arbejdet for at få liberaliseret disse efteruddannelser:

- Nu har vi endelig fået mulighed for at få del i de samme tilskudsmidler og for at konkurrere på lige vilkår mend landets AMU-skoler, så vi konkurrence bliver på kvalitet frem for økonomiske ressourcer. Det glæder vi os til, siger han.

Kiriterierne for at blive godkendt af Undervisningsministeriet til at foretage efteruddannelse inden for de tekniske erhvervsuddannelser er en samlet vurdering af det enkelte uddennelsesteds faglige og pædagogiske ekspertise. Samtidig skal den enkelte uddannelsesinstitution kunne tilbyde de rette bygnings- og udstyrsmæssige ressourcer, så kursisten har de rette rammer for at kunne tage uddannelsen.

Dansk UddannelsesCenter fremhæver, at hovedparten af kursisterne består.

- For os er det dog ikke nok, at eleven består. Det er lige så vigtigt, at vi efterfølgende kan være med til at formidle et arbejde til eleven, således at den pågældende kan komme i gang med et arbejde, som matcher hans kvalifikationer, siger Kim Clausen og tilføjer:

- Det har vi haft meget stor succes med takket være et målbevidst arbejde kombineret med et stor netværk i transportbranchen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078