23948sdkhjf

Hang selv på udgifter efter kran-uheld

Måtte betale million-regning fordi kran-ben ikke var langt nok ude

Måtte betale million-regning fordi kran-ben ikke var langt nok ude



DTL refererer en aktuel sag, som endte med, at en transportvirksomhed selv måtte selv hænge på en udgift til skader på 5,9 mio. kr., da det efter en ulykke blev konstateret, at kranbenene kun var trukket ud til en længde på 6,3 meter og ikke til de 8 meter, som de skulle efter manualen til kranen.

Det manglende udtræk på 1,7 meter var tilstrækkeligt til, at forsikringsselskabet afviste at betale udgifterne ved uheldet. Selskabet har nu fået Højesterets ord for, at transportvirksomheden selv skal betale de 5,9 mio. kr.

Højesteret har afsagt flere domme, hvor forsikringsselskaberne har fået medhold i, at de ikke skal dække skader, når de generelle regler for kranarbejde ikke overholdes.

Erhvervsansvars- og entrepriseforsikringer dækker som hovedregel ikke skader, der er opstået, fordi kranføreren har handlet forsætligt eller groft uagtsomt. Tilsidesættes f.eks. instruktionerne i kranmanualerne om afstanden mellem kranens støtteben, kan forsikringsselskaberne påstå, at der er udvist grov uagtsomhed og afvise at dække skaden.

Det er dog ikke altid, at manualen fra producenten er fyldestgørende.

- Derfor vil vi tage kontakt til producenter af kranerne og til forsikringsselskaber for at få manualer og sikkerhedsbestemmelserne bragt mere i overensstemmelse med de faktiske forhold, der gælder på en kranarbejdsplads, siger DTL-direktør Michael Svane.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062