23948sdkhjf

Krone - en dansk køletrailerproducent med en lang historie

Næsten en tredobling af produktionen, det er foreløbig kronen på værket på køletrailerfabrikken i Hvam - og det er kun begyndelsen...

Næsten en tredobling af produktionen, det er foreløbig kronen på værket på køletrailerfabrikken i Hvam - og det er kun begyndelsen...



KRONEs fabrik i Hvam er Skandinaviens førende producent af isolerede køletrailere. Virksomheden er ca. 35 år gammel og blev oprindelig grundlagt under navnet Frigor Trans i 1968 af fabrikant Tage W. Nielsen, der i forvejen producerede dybfrysere i Viborg.

I 1972 blev produktionen flyttet til en tidligere ridehal i Hvam, hvor man et år senere opførte et rigtigt fabriksanlæg.

Senere i slutningen af 70erne blev virksomheden overtaget af et fælles dansk-norsk selskab under navnet Norfrig A/S. Denne forretning blev senere overtaget af den norske virksomhed Stormbull Industrier AS.

I 1983 blev kølevognsfabrikken udvidet, så man kom op på 15.000 m2 bygninger. I år 2000 beskæftigede det daværende Norfrig A/S ca. 280 medarbejdere i Danmark. Den årlige omsætning lå på omkring 270 mio. kr., og produktionen lå årligt på ca. 1.000 kølekasser, hvoraf ca. 70% blev eksporteret til markederne i Holland, Tyskland og vore nordiske nabolande Norge, og Sverige.

Så i 2000 overtog den store trailerproducent Bernard Krone hele virksomheden. I første omgang i et samarbejde med den amerikanske kølevognsproducent Wabash, der var begyndt at eksportere køletrailere til Europa med KRONE som distributør.

Men på grund af stagnation på det amerikanske hjemmemarked trak Wabash sig ud af samarbejdet.

Siden Krone overtog den kendte kølevognsproducent, er der blevet investeret næsten 100 millioner danske kroner i fabrikken. Der er blevet omstruktureret, revet ned, bygget nyt og taget nye produktionsapparater i brug.

Kort sagt; virksomheden har gennemgået en total forandring - og det er bemærkelsesværdigt nok sket uden, at der er blevet reduceret i antallet af arbejdspladser. Produktionen er sat i vejret Ved overtagelsen i 2000 var produktionstallet på ca. 850 enheder om året, i 2001 nåede virksomheden op på 1300 enheder, i 2002 nåede man op på 1600 enheder og i år forventer man at nå 2100 enheder - og man skal man ikke regne med at det slutter ger, siger man hos Bernard Krone A/S.

Det store langsigtede mål er 65 enheder pr. uge.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063