23948sdkhjf

Sommers Hjørne

Forventninger - kan opfattes forskelligt afhængig af, hvem der har dem. Alle har på en eller anden måde forventning i de fleste af livets forhold.

Forventninger - kan opfattes forskelligt afhængig af, hvem der har dem. Alle har på en eller anden måde forventning i de fleste af livets forhold.



Om man er barn, voksen, om man er ægtefælle/partner eller kollega. Forventningerne er der, men af forskellig art. Du stiller formentlig også forventninger til dit job eller karriere, til din fritid, familieliv - og ikke at forglemme fremtiden.

Og de fleste har nok også prøvet at have bristede forventninger, forventninger som ikke er blevet indfriet - måske fordi, de har været skruet for højt op i forhold til realiteterne.

- Indenfor erhvervslivet har man forventninger om god beskæftigelse, stabil økonomi, fald i arbejdsløsheden og de arbejdsløse har forventning om at komme i beskæftigelse.

- Vi har forventninger til, at regeringen indfrier løfterne om mere gang i hjulene i 2004.

- Vi har forventning til de nye EU landes indtræden i fællesskabet, som i parentes bemærket, formentlig ikke vil gå uden sværdslag. De - østlandene - skal jo først til at opbygge en helt ny forretningskultur.

- Vi har forventning om sejr for damernes landshold i VM-håndbold .

- Mange igen har måske forventning om den helt store gevinst i lotto.

Den kendte præst og forfatter Johannes Møllehave beretter om, hvordan han som barn havde store forventninger til julen. Han mindes en ganske særlig jul, hvor en onkel allerede i beyndelsen af december kom med en fint indpakket gave, der havde størrelse som en skotøjsæske. Den lille Johannes forsøgte selvfølgelig at fritte onklen om, hvad der gemte sig i pakken. Onklen røbede intet, men sagde kun: Det er noget, der hverken kan gå, løbe, flyve eller svømme.

Og det kan nok være, at det satte fantasien i gang hos den lille dreng, som helt op til juleaften havde de største forestillinger om, hvad det dog var for en spændende gave, onklen ville glæde ham med.

Juleaften kom og Johannes kunne næsten ikke spise af bare spænding ved tanken om, hvad denne specielle gave fra onklen kunne være. Endelig blev gaven pakket ud - og i æsken gemte der sig - ja ganske rigtigt en overraskelse - men ikke som Johannes havde forestillet sig.

Under de mange lag papir i æsken lå der en rød Viking blyant ! Skuffelsen stod malet i drengens ansigt. Og i bare skuffelse kunne han slet ikke glæde sig over de andre gaver, han havde fået - selv ikke en fin elektromotor fra hans forældre.

Ovenstående lille beretning viser tydeligt, hvordan det kan gå, når man skruer sine forventninger helt urimeligt op - det gælder i øvrigt ikke kun i forbindelse med julen - men i alle livets forhold.

Forventning - hvem kan sige sig fri for i denne dejlige december måned at skrue lidt op for forventningerne (der går vel lidt barn i os alle sammen).

- Vi har forventning om hyggelige timer med julepynt og julestemning med en duft af hjemmebag og gran.

- Vi har forventning om dejligt samvær med familie, skøn julemad og nogle fridage.

- Den største forventning, vi alle kan have, er imidlertid forventning om fred på jord.

-

I forventning om, at I alle kære læsere, må have en rigtig glædelig jul, ser jeg frem til at vi ses igen i 2004.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157