23948sdkhjf

Transit Connect Årets Varebil 2004

Vinderen af Årets Varebil 2004 blev onsdag kåret af Motorjournalisternes Klub Danmark i Ans i Midtjylland efter to dages intensiv testkørsel af de 13 forskellige modeller. Vinderen blev Ford Transit Connect, der imponerede, fordi Ford her har genopfundet den lille varebil.

Transit Connect er designet som en minivan fra grunden, og det innovative design og indretningen giver brugerne et særdeles reelt arbejdsværktøj. Samtidig er køreegenskaber, komfort og ergonomi, samt ikke mindst økonomi i orden. Derfor var Transit Connect svær at komme uden om. Men det betyder ikke, at konkurrenterne ikke var lige i hælene på Fords vinderbil.

Placeringen blandt de fem finalister blev Ford Transit Connect fik 74 point foran Mercedes Vito (69 point), WV Touran Van (67 point),Opel Meriva Activan (46 point) og VW Transporter T5 (44 point).

Finalisterne

Mercedes nye Vito, der var Danmarks Transport-Tidendes favorit, byder på fine kvaliteter både i design og teknik, med en komfort, der ligner den man finder i personvogne. Samtidig er alle de kvaliteter man finder i den gamle Vito-model bevaret og forfinet.

Den MPV-baserede WV Touran Van, der deler undervogn og teknik med VW Golf, fik naturligt en høj placering, fordi Touran er en fornem og fornøjelig bil set med førerbriller. Svagheden er selvfølgelig, at det er en ombygget personbil, med de begrænsninger på varerum og især adgangsforholdene hertil medfører.

Opel Meriva Activan ? der i personvognsudgaven fik en høj placering i Årets Bil 2004 ? byder på tilsvarende kvaliteter (og mangler) som VW Touran.

Den mest overraskende placering i finalistfeltet er VW Transporter T5, der lige har vundet titlen Van of the Year 2004. Som Transport-Tidendes tidligere test afslørede, så er T5 et gennemført vellykket redesign af VW?s klassiske Transporter. T5 er forbedret på alle punkter. Men selv om helhedsindtrykket er positivt, så tabte Transporter T5 finalen, fordi den ligner forgængeren lidt for meget. Der er simpelthen ikke afgørende nyt under solen til at imponere.

Men når det er skrevet, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at Transport-Tidende gerne have set Transporter T5 i top 3.

Deltagerliste:

Fiat Multipla Van

Ford Transit Connect

Mazda MPV Van

Mercedes Vito Van

Nissan PrimaStar

Opel Meriva Activan

Opel Movano

Opel Vivaro

Renault Master

Renault Trafic

Renault Espace Van

VW Touran Van

VW Transporter

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079