23948sdkhjf

Generationsskifte hos L.T. Rental A/S

- Selv om det er en dag jeg har set frem til, så er det alligevel med vemod, at jeg nu tager afsked med et af mine børn og afhænder de sidste 50 % af L.T. Rental A/S til min tidligere medarbejder og senere partner direktør Ole Winther. Sådan sagde direktør Leif Toft ved et pressemøde i Padborg på dagen for overdragelsen, som har virkning fra 1. oktober.

L.T. Rental A/S blev stiftet da man i 1998 frasolgte udlejningsdelen fra L.T. Finans A/S. Udlejningsvirksomheden var for alvor kommet i gang, da et andet trailerudlejningsselskab i 1993 lukkede forretningen, hvorefter L.T. Finans A/S pludselig stod tilbage med nogle trailere og nogle udlejningskontrakter.

I 1993 blev Ole Winther ansat som finansieringsmand i L.T. Finans A/S. Han kom fra det daværende Unibank, hvorfra han i forvejen kendte LT-koncernen, og Leif Toft havde den-gang en idé om også at kunne klare finansieringen af de trailere, der blev solgt.

Da L.T. Rental A/S blev stiftet i 1998 indgik Ole Winther som ejer af 50 % af virksomheden og nu pr. 1. oktober har han overtaget de resterende 50 %.

Direktør Ole Winther siger, at for ham var den fysiske overtagelse allerede sket, da virk-somheden i januar 2002 flyttede fra den øvrige del af LT-koncernen i Lundsbjerg ved Aabenraa og til de nye lokaliteter i Padborg.

Ole Winther glæder sig til at stå på egne ben i fremtiden:

- Jeg føler mig godt rustet efter mere end 10 års samarbejde med Leif Toft, der dog fortsat vil være tilknyttet virksomheden, bl.a. som medlem af bestyrelsen og som leverandør af materiel.

Forventninger til vækst i Tyskland

I løbet af ganske få år har L.T. Rental A/S udviklet sig til at være den største trailerud-lejer i Danmark.

I 1998 havde L.T. Rental A/S en udlejningsflåde på ca. 780 enheder i Danmark og ca. 80 stk. i Polen. Disse tal er i dag vokset til 2600 stk. i Danmark, 200 i Polen og 700 enheder i Tyskland. Det er en samlet flåde på i alt 3500 stk., hvoraf ca. 15 % er køletrailere.

Direktør Ole Winther fortæller, at L.T. Rental A/S opererer med en gennemsnitlig trailer-levetid på fire år, således, at en fjerdedel af trailerflåden udskiftes hvert år.

Han har stor tiltro til, at det tyske marked vil vokse betydeligt. Det skal ser ud fra det fak-tum, at udlejningstrailere udgør 45 % af den samlede trailerflåde i Danmark, hvor udlejnin-gen i Tyskland kun er på ca. 10 ? 12 % af den samlede trailerflåde.

Med krisetider i Tyskland, der ikke mindst berører transportbranchen og som yderligere vil blive forstærket af Mauten ventes det, at mange trailer-ejere ikke har råd til at investere i nyt materiel og derfor i stedet vil vælge at leje trailere i fremtiden.

Polen er aktuel

Det polske marked er også voksende, ikke mindst fordi mange nu er begyndt at have større forventninger på grund af den kommende tilslutning til EU.

Specifikationerne på trailerne skifter også. Tidligere ønskede man i Polen TIR-godkendte trailere, nu efterspørges der gardintrailere. Det er et tydelig bevis på, at man i Polen er ved at tilpasse sig det øvrige EU.

Der er flere årsager til, at LT Rental har succes med at drive trailerudlejningsforretning.

En af dem er den relativt nye trailerflåde, som betyder større tilfredshed blandt kunderne og mindre vedligeholdelse. Desuden er virksomheder i stand til hurtigt at omstille og til-passe sig udlejningsmarkedet.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094