23948sdkhjf

Mærsk åbner luftkorridor mellem Kina og USA

De nye ruter en del af en større satsnings på luftfragt og dermed et led i Mærsks logistik-strategi

A.P Møller - Mærsk udvider igen sit luftfragts-netværk og åbner to nye ruter mellem USA og Kina.

Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse til SCMNews.

Luftkorridoren skal supplere søfragten mellem de to lande med en fragtløsning for tidsfølsomt gods og gods af høj værdi.

- Med introduktionen af ​​disse nye ruter forbinder vi yderligere Nordamerika og Asien og Stillehavsområdet gennem regulære flyvninger og kontrolleret kapacitet for vores kunder, udtaler Michel Pozas Lucic, som er direktør for luftfragt hos Mærsk, i pressemeddelelsen.

Ugentlige afgange

De to ruter vil begge starte ud med to ugentlige afgange, men senere blive udvidet med yderligere en afgang fra maj måned 2023.

Ruterne strækker sig mellem Greenville-Spartanburg International Airport og Shenyang Taoxian International Airport samt Chicago Rockford International Airport og Hangzhou Xiaoshan International Airport. Sidstnævnte skal understøttes af et nyligt åbnet fragtcenter i Chicago lufthavn.

Transporten vil ske med tre af de Boeing 767-300 fragtfly, som Mærsk for nyligt har tilføjet til deres flåde.

En del af et netværk

Lanceringen af de to ruter kommer kort efter, at virksomheden tog et andet stort skridt i udbygningen af deres luftbårne netværk.

Tidligere på måneden åbnede Mærsk nemlig et nyt luftfragtcenter i Billund Lufthavn. Samtidig lancerede de to andre ruter - en mellem Billund og den kinesiske by Hangzhou med tre ugentlige afgange og en anden mellem Greenville-Spartanburg i South Carolina Incheon i Sydkorea.

- Vi har et netværk på havet, et netværk i luften og et netværk på landjorden. Det er alt sammen forbundet i et stort globalt netværk, så vores kunder ikke behøver at tænke over transportformen. De overdrager godset til os, og vi garanterer at det når frem, fortalte Aymeric Chandavoine, Mærsks præsident for Europa, dengang til SCMNews.

Dermed skal den øgede satsning på luftfragt altså ses som et skridt i Mærsks strategi om at bevæge sig fra at være et klassisk rederi til at være en af verdens største speditør- og logistikvirksomheder.

Fest på landingsbanen: Mærsk åbner luftfragtshub i Billund

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094