23948sdkhjf

Agility øgede bundlinje med en femtedel

Kuwaitisk logistikinvestor øgede nettoomsætning med 142 procent i første kvartal.

Kuwaitisk baserede Agility er i Danmark nok mest kendt for at have solgt datterselskabet Global Integrated Logistics (GIL) til danske DSV A/S i 2021 for godt 30 milliarder kroner. Et opkøb, der dengang sikrede DSV en plads som verden tredje største transport- og logistikvirksomhed.

I forbindelse med salget af GIL blev Agility aktionær i DSV A/S. Tidligere i år har Agility dog afhændet en del af aktierne i DSV A/S

Men Agility har ikke droppet transport- og logistiksektoren – tvært imod har den kuwaitiske logistik-investor foretaget nye opkøb i forsyningskæde-virksomheder.

Det kuwaitiske selskab beskriver sig selv som en langsigtet investor i og operatør inden for supply chain services, infrastruktur og innovation.

Det har bidraget væsentligt til Agilitys stærke fremgangen i omsætning og EBITDA i første kvartal 2023.

Selskabet oplyser, at indtjeningen i første kvartal nåede op på 15,2 millioner kuwaitiske dinarer -KD (én kuwaitisk dinar svarer til omkring 3,27 USD. Dermed svarer indtjeningen i første kvartal til et plus på 50 mio. USD.

Nettoomsætningen gik frem fra 67,1 mio. kuwaitiske dinarer i første kvartal 2022 til 187 mio. kuwaitiske dinarer i første kvartal 2023.05.

Agilitys EBITDA steg 78,1 pct. til KD 60,4 millioner, og bruttoomsætningen voksede 142,7 pct. til KD 320,5 millioner.

Organisk vækst

Agility formåede at præstere en solid organisk vækst i første kvartal.

Før Agilitys opkøb af Menzies Aviation og HG Storage International -der blev opkøb i august 2022 – øgede Agility EBITDA med 30 procent til KD 44 mio. og omsætningen blev forbedret med 17 procent.

I forbindelse med præsentationen af kvartalsregnskabet udtaler

Agility næstformand Tarek Sultan:

- Agilitys resultater for første kvartal afspejler den sunde vækst i vores kontrollerede forretninger. To af vores store 2022-opkøb – Menzies og HG Storage International – bidrog for første gang til indtjeningen i 1. kvartal. På investeringssiden forbedredes aktiemarkederne i 1. kvartal, hvilket afspejledes i vores investeringer. Når det er sagt, fortsætter vi med at se ud over kortsigtede bevægelser på aktiemarkederne og fokuserer i stedet på den strategiske værdi, vækst og afkast, som disse investeringer kan levere til vores aktionærer på lang sigt. Som alle andre globale virksomheder ser vi vedvarende inflation, høje renter, valutavolatilitet og andre faktorer som grunde til fortsat forsigtighed omkring de økonomiske udsigter på kort sigt.

Tarek Sultan tilføjer:

- Trods udfordringerne er vi begejstrede for den strategiske transformation, der har fundet sted i Agility siden 2021. Vi tror på, at vi er positioneret til at vokse og skabe værdi for vores aktionærer, kunder, medarbejdere og lokalsamfund, efterhånden som vi udvikler os yderligere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.626