23948sdkhjf

Nålestik forsinker trafikken og stresser politiet

Kortvarige punkt-blokader eller kør-langsomt-aktioner – skaber gener for trafikken flere steder i Danmark

Protestaktionen mod den kommende kilometerafgift på lastvogne har sat politiet på en svær opgave. For når politiet har fået opløst en blokade - med eller uden brug af bødeblokken – x så dukker der en ny op et andet sted.

Faktisk udvikler situationens sig så hurtigt, at Midt- og Vestjyllands Politi kort før klokken 10 opgav at orientere trafikanterne på twitter, når en blokade er blevet opløs, eller en anden er dukket op

”Blokaderne ændrer sig så hurtigt, at det ikke giver mening at tweete om hver enkelt. Det betyder desværre også, at det ikke er nemt at være bilist i dag. Giv dig tid og pas på derude”, skriver MV-Jyllands Politi i et tweet.

Andre politikredse fortsætter dog med at opdatere borgerne om situationen.

Lastvognschaufførerne protesterer mod en ny kilometerafgift på lastbiler, der vil blive opkrævet fra 2025. Afgiften skal motivere lastbilvognmændene til at udskifte de dieseldrevne lastvogne med lastvogne, der udleder mindre CO2. Men vognmændene og chaufførerne påpeger, at der reelt ikke økonomisk bæredygtige alternativer på markedet endnu.

I langt de fleste tilfælde har politiet kunnet opløse blokaderne med en henstilling eller et påbud. Ordensmagten har kun valgt at svinge pennen over bødeblokken i relativt få tilfælde.

Men nålestiks-aktionerne har åbenlyst sat politiet under pres en række steder i landet.

Men over for TV2 har skatteminister Jeppe Buus (S) afvist at opgive kilometerafgiften, der forventes vedtaget af Folketinget 1. juni.

Fyns Politi

Fyn Politi oplyste i et tweet først på formiddagen, at der er en igangværende blokade ved motorvejstilkørslerne ved Middelfartsvej/Blommenslyst. Politiet er på stedet og hjælpermed at afvikle trafikken i god ro og orden

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi skriver i myndighedens seneste opdatering:

Vi ser fortsat spredte, kortvarige blokader rundt i Østjylland. Det har indtil videre ikke givet større trafikale udfordringer. De fleste sager bliver løst med dialog, men vi har uddelt flere bøder til chauffører, der ikke efterkommer vores anvisninger.

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi skrev følgende på omkring kl. 9.30_

- Blokaderne flytter sig fortsat. Vi kan dog udpege følgende steder, hvor der ’fast’ er udfordringer:

Tilkørsler ved E45: Haverslev, Egnsplanvej og Støvring.

Landevejen mellem Bouet og Vodskov Nord er også præget af træg trafik.

Hovedstadsområdet

Københavns Politi og Nordsjællands Politi rapporterede først på dagen om blokader – blandt andet på Hillerød Motorvejen. Men der har ikke været nogen opdateringer siden.

Københavns Vestegns Politi har ikke direkte været ramt af blokadeaktioner, men politikredsen oplyser over for telegrambureauet Ritzau, at blokaderne har skabt trafikale problemer i politikredsen, når trafikanter har forsøgt at køre uden om blokaderne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079