23948sdkhjf

Postkasserødt 2023-resultat fra Royal Mail

Det britiske postvæsen – der nu hedder International Distribution Services Plc. – kom ud af 2022 med et minus på 748 millioner pund.

International Distribution Services Plc er en af Europas største brev- og pakke distributører. Men som mange andre logistikselskaber med en statsejet fortid kniber det med at holde tallene på bundlinjen i sort.

Et eksempel er PostDanmark – der som en del af PostNord – fortsat har brug for statsstøtte til at opretholde den såkaldte befordringspligt på breve.

Royal Mail må ifølge det foreløbige årsregnskab notere en reduktion i omsætningen på 5,3 procent, sammenlignet med året før. Værre er det, at den samlede virksomhedsgruppe dykkede fra et overskud på 577 mio. pund i 2022 til et minus i 2923. Selv pakke- og ekspresselskabet GLS har måttet notere et dyk i fortjenesten, selv om det fortsat er i solid sort med et overskud på 296 mio. pund.

Det skriver analytikeren Thomas Cullen fra Transport Intelligence.

International Distributions Services Plc. Forventer angiveligt et justeret underskud før skat på 110 mio. pund.

Det er ikke overraskende et markant fald i pakkevolumenerne – især i e-handlen – der får skylden for den røde bundlinje.

Royal Mail alene noterede en nedgang i pakkevolumen på 21 procent i forhold til året før. Når GLS formår at holde sig i sort, så skyldes det at selskabet har øget sine pakke volumener med 29 procent i de to foregående år og dermed er nedgangen på en procent i 2022 lettere at bære.

Omvendt er omsætningen på pakkevolumenerne også faldet med næsten 19 procent.

Der er angiveligt også andre faktorer, der har trukket det gamle hæderkronede britiske postvæsen i rødt. Blandt andet strejker.

Thomas Cullen ser dog ingen tegn på egentlig finansiel ustabilitet i International Distribution Services Plc. Han fremhæver, at selskabet har dækket en række nedskrivninger med salg af ejendomme, og nævner muligheden for at frasalg af GLS.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11