23948sdkhjf

Færre danskere svinger kreditkortet online

Andelen af befolkningen, der køber varer og tjenester på nettet toppede under corona-nedlukning

78 pct. af befolkningen handlede online i 2022. Det var især digitale tjenester såsom køb af adgang til streaming af film og serier, der lå højt på indkøbslisten, når internetbrowseren blev åbnet.

Det fremgår af en analyse fra Danmarks Statistik.

At købe sit tøj og sko på nettet, mens man ser en god serie, i stedet for at skulle ned på gågaden eller i shoppingcentret. Det er opskriften på en indkøbstur for flere og flere danskere.

Internethandel har været stigende i popularitet i mange år og nåede en foreløbig top under COVID-19-nedlukningerne, da både restauranter og barer lukkede, og vi samtidig blev bedt om at isolere os i eget hjem. Det var en god anledning til at bestille takeaway, shoppe lidt ekstra på nettet og at lægge sine dagligvarer i en virtuel kurv i stedet for en fysisk indkøbskurv.

Men efter genåbningen er onlinehandlens popularitet faldet en lidt ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik, der understreger at andelen fortsat ligger på et højt niveau.

I 2022 havde 78 pct. af de 16-74-årige handlet varer online de seneste tre måneder, da de blev spurgt i forbindelse med undersøgelsen til Danmarks Statistiks publikation It-anvendelse i befolkningen 2022.

I 2012 gjaldt det 60 pct. af befolkningen. Tallene kan også findes på Danmarks Statistiks nye temaside om digitalisering.

- Internethandel har været støt stigende i mange år. Under COVID-19-pandemien tog stigningen fart, og flere fik øjnene op for online handel. Nu ser vi et fald fra 2021 til 2022, som hovedsageligt skyldes, at vi køber mindre takeaway, efter restauranter og caféer igen må servere mad og drikke. Alligevel er niveauet højere end før COVID-19, siger Agnes Tassy, chefkonsulent i Danmarks Statistik.

Andel der har handlet online inden for de seneste tre måneder, pct. af befolkningen, 16-74-årige

Kilde: It-anvendelse i befolkningen 2022, Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K+N køber op i Sydafrika
Amazon udruller kunstig intelligens på de største lagre
Prominent gudmor skal døbe Mærsks nye metanoldrevne containerskib
Freja afviser anklager - samarbejder IKKE med Rusland
Hapag-Lloyd-topchef tror på normal højsæson
Ingen EU-løsning på Brenner-knude

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086