23948sdkhjf

Formandsskifte i rederiers brancheorganisation

Torben Carlsen blev torsdag morgen valgt som Danske Rederiers nye formand på foreningens generalforsamling. Han afløser Jacob Meldgaard, der har siddet som formand i fire år

Der var vagtskifte på broen, da Danske Rederier torsdag morgen afholdt sin generalforsamling på Copenhagen Contemporary på Refshaleøen.

Hvis der er en branche, som påvirkes af verdenssituationen med handels-, sikkerheds- og geopolitiske spændinger, så er det skibsfarten Torben Carlsen, nyvalgt formand for Danske Rederier

Torben Carlsen, CEO i DFDS, blev valgt enstemmigt af generalforsamlingen og overtog således roret fra Jacob Meldgaard, CEO i Torm, som efter fire år på posten planmæssigt træder ned fra formandsposten.

- Jeg vil gerne takke Jacob for hans kæmpestore arbejde for dansk skibsfart. Jeg er glad for, at han fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen, så vi fortsat kan trække på hans viden og erfaringer, siger den nyvalgte formand Torben Carlsen, i en meddelelse fra Danske Rederier.

Store opgaver

Den nye formand overtager roret i en tid, hvor kursen mod den klimaneutrale fremtid skal holdes i en verden, der konstant forandrer sig.

- Hvis der er en branche, som påvirkes af verdenssituationen med handels-, sikkerheds- og geopolitiske spændinger, så er det skibsfarten. 

- Vi sejler i bogstavelig forstand i alle afkroge af verden og er derfor også nogle af de første, der mærker, når de globale magtrelationer rykker på sig. Derfor venter der os en omskiftelig tid, og jeg ser frem til sammen med resten af bestyrelsen og sekretariatet at sikre dansk skibsfarts fortsatte succes og udvikling, siger Torben Carlsen.

Den nye bestyrelse i Danske Rederier

Torben Carlsen, DFDS A/S (Formand)
Caroline Pontoppidan, A.P. Møller - Mærsk (Næstformand)
Jacob Meldgaard, TORM A/S
Christian M. Ingerslev, Maersk Supply Service
Jan Rindbo, D/S Norden A/S
Lars H. Simonsen, MH Simonsen ApS
Peter Lytzen, Esvagt A/S
Thorsten Jalk, Ziton A/S

Kilde: Danske Dederier

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08