23948sdkhjf

Advarer: Bæredygtighedskrav kan lægge engelske lagerfaciliteter øde

I Storbritannien kan en række nye bæredygtighedskrav føre til at mange tusinder kvadratmeter lagerplads ender med at stå uden lejere i 2030.

Sådan lyder advarslen fra konsulentvirksomheden Knight Frank ifølge mediet Reuters Supply Chain.

De nye bæredygtighedskrav tager udgangspunkt i den såkaldte EPC-karakterskala, som bruges til at vurdere bygningers energieffektivitet.

De nye bæredygtighedskrav indebærer, at der fra 2027 kan gives bøder til alle ejendomme med en karakter der er lavere end “C”, mens minimumskravet i 2030 vil blive hævet til karakteren “B”.

Og ifølge konsulentvirksomheden kan det altså ramme mange britiske lagerbygninger.

Selvom nyopførte lagre generelt opfylder bæredygtighedsstandarder, opfylder 82 pct. af Storbritanniens eksisterende lagre, der blev bygget før år 2000, ikke de minimale EPC-krav, siger Charles Binks, leder af logistik og industri hos Knight Frank.

På nuværende tidspunkt er kun 6 pct. af disse lagre renoveret, og det vil kræve betydelige investeringer, at få resten opgraderet til en bedre energistandard.

Investeringsbehovet kan ifølge konsulentbureauet meget vel føre til, at virksomhederne går uden om de ældre lagerbygninger, og i stedet vælger at gå efter mere moderne bygninger, som opfylder energikravene.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079