23948sdkhjf

Trods stigende risiko: Kun hver fjerde investerer i IT-sikkerhed

Selvom IT-kriminelle i stigende grad går benhårdt efter at ramme og lamme de globale forsyningskæder, er det kun en mindre del af logistikvirksomhederne, der investerer penge i IT-sikkerhed.

Ifølge en undersøgelse fra Reuters Events Supply Chain har 23 pct. af en række adspurgte virksomheder brugt penge på at opgradere deres IT-sikkerhed i de seneste to år.

Undersøgelsen omfatter 450 virksomheder, der arbejder med logistik og forsyningskæder.

Mange af virksomhederne i undersøgelsen svarer, at de er langt mere tilbøjelige til at investere i digitale lagersystemer eller IT-systemer, der kan håndtere deres forsyningskæde.

Det er vel at mærke systemer som sårbare over for cyberangreb, men det får tilsyneladende ikke virksomhederne til at overveje at ruste op på sikkerheden.

Globalt set vokser truslen fra de it-kriminelle, og ifølge IBM koster et gennemsnitligt databrud 4,45 mio. dollars. Det er en stigning på 15 pct. i forhold til for kun tre år siden.

Endnu værre ser det ud, hvis et succesfuldt angreb rammer infrastruktur, som er vitalt for forsyningskæden. Her er prisen for det gennemsnitlige databrug nemlig helt oppe på 5,04 mio. dollars.

Læs mere om IT-sikkerhed:

Oprydningen efter cyberangreb på SSI Schäfer trækker ud

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078