23948sdkhjf

Mærsk er på vej mod 500 el-køretøjer i Indien

Den elektriske flåde skal blandt andet understøtte distribution i forbindelse med E-handel

For godt et år siden lancerede A.P. Møller - Mærsk sine første elektriske køretøjer i den indiske gigantby Mumbai.

I dag næsten et år efter har virksomheden over 200 elektriske køretøjer i hele landet, mens der er omkring 300 mere på vej.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den elektriske flåde spænder over både trehjulede rickshaws og firehjulede varebiler, og bruges til distribution i mere end 15 indiske byer. De har en kapacitet på mellem 550 og 700 kg, og en rækkevidde på omkring 120 km.

Flåden skal særligt bruges til at understøtte kunder inden for e-handel. Mærsk har længe været interesseret i det indiske marked, og som SCMNews tidligere har beskrevet, lancerede virksomheden sin egen e-handelsløsning i Indien tidligere i år.

- E-handel har især oplevet en uset vækst i Indien i løbet af de sidste par år og har et enormt potentiale for at blive ved med at vokse i de kommende år. Med den stigende e-handel kom den stigende efterspørgsel især efter distribution på middle- og last-mile, siger Vikash Agarwal, direktør for Mærsk Sydasien.

Ud over investeringer i selve køretøjerne er Mærsk også i gang med at udvide sit lade-netværk, hvilket blandt andet inkluderer investeringer i solceller på tagene af lagerfaciliteterne i landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078