23948sdkhjf

Genfandt gnisten med egen virksomhed

Ingvard Sand valgte at starte egen virksomhed, selv om han havde fast arbejde hos DSV

Sampson Transports afdeling i Herning havde været hele Ingvard Sands den gang 27 år lange arbejdsliv, da DSV A/S – der havde overtaget Sampson Transport i 1997 - besluttede at lukke aktiviteterne i Herning. Målet var at optimere DSVs’ netværk i Jylland.

DSV tilbød Ingvard Sand en ny og meget attraktiv kontrakt.

Men Ingvard Sand savnede noget, og var ikke enig i beslutningen.

- Man valgte at lukke en afdeling med 35-40 chauffører, en kranafdeling og en distributionsafdeling. Jeg blev ikke inviteret med på det møde, hvor man besluttede, hvordan og hvorledes nedlukningen skulle gennemføres. Selv om jeg selv fik en ny drømmekontrakt med DSV, så var gnisten der ikke længere på den samme måde, som den har været i de 27 år jeg havde kørt herud på på Baggeskærvej. Derfor valgte jeg at starte for mig selv, fortæller Ingvard Sand til SCMNews.

- Jeg ville have valgt nogen andre løsninger, siger Ingvard Sand og tilføjer:

- Og jeg syntes vi i de sidste 20 år, der er gået siden, har bevist at jeg havde fat i noget rigtigt, siger Ingvard Sand.

Han understreger, at lukningen af DSV’s afdeling i Herning foregik ordentlige og redeligt, og at Sand Spedition siden har haft et godt og konstruktiv forhold til DSV, der i dag er lejer sig ind i en af de gamle Sampson/DSV-lagerbygninger, som Sand Spedition  i dag ejer.

Direktør i maven

Ingvard Sand havde haft lederansvar længe, da DSV besluttede at lukke i Herning. Men der var altid nogen, der skulle give grønt lys ved større beslutninger.

- Da jeg var ansat og sad og styrede 35-40 lastbiler, så skulle jeg spørge om lov, hver gang der skulle anskaffes en ny. Men jeg ville gerne selv være chef og den, der traf beslutningerne. Derfor ville jeg gerne være direktør i min egen virksomhed, selv om jeg aldrig har brugt ordet direktør – hverken på mail eller på visitkort., fortæller Ingvard Sand og tilføjer:

- Men det er mig, der bestemmer. Nogle gange er det gået galt, men så må man stå ved sin beslutning og tage ansvar. Mange andre gange er det heldigvis gået godt. Men hvis ikke, der bliver taget nogen beslutninger, så havde vi heller ikke sidde her i dag med mange tusinde kvadratmeter lagerterminaler, som vi selv ejer. Man skal turde at tage chancer. Som selvstændig ved du, at det er dig selv, der skal bøde, hvis det går galt. Men lærer også af sine fejl.

- Men friheden til at træffe sine egne valg. Beslutte vi gør det her og bearbejder den her mulig kunde. Når det så lykkedes, så er det en fantastisk fornemmelse, siger Ingvard Sand til SCMNews.

Personalet skal med

- Men er også vigtigt, at jeg kan høre og fornemme, der er en god jargon og stemning i virksomheden – på kontoret, og på lageret og i distributionen. Når der er nogen, der ler og hygger sig, så tænker jeg ikke, at de har for lidt at lave. Jeg tænker at det er et godt sted at arbejde og hvor mine medarbejdere trives. Det er også med til at kunderne får en god betjening. Så går det hele op i en højere enhed, siger Ingvard Sand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094