23948sdkhjf

Kontorelev satte ekstra fart på DHL Express

Kontoreleven Emma Helle Beyer hædret med pris for sætte turbo på sikkerhedsgodkendelser i DHL Express

Sikkerhedsgodkendelse af nye medarbejdere er en tidskrævende proces. Opgaven blev ikke mindre, da der kom nu lovgivning på området.

Det fik kontoreleven Emma Helle Beyer til at se kritisk på den interne proces omkring sikkerhedsgodkendelser og andre forhold i forbindelse med ansættelsen af nye medarbejdere på hendes læreplads DHL Express. Resultatet en ny optimeret og mere strømlinet proces, der har forbedret effektiviteten væsentligt. Faktisk var Emma Helle Beyers løsning så god, at hun nu har fået en pris.

Hurtigst muligt

Eleven Emma Helle Beyer fra DHL Express Danmark fik en ide, der i dag sikrer, at hendes arbejdsgiver har en mere strømlinet intern proces, når de skal ansætte nye medarbejdere, så blandt andet sikkerhedsgodkendelser og andet sker hurtigst muligt.

Hendes arbejde har i dag sikret hende en pris for årets fagprøve – og 30.000 kroner.

Når en kurér-virksomhed som DHL Danmark skal ansætte nye medarbejdere, involverer det ofte en sikkerhedsgodkendelse af nyansatte. Det foregår bl.a. i samarbejde med politiets administrative center.

Da den nye lovgivning trådte i kraft, blev det mere tydeligt, at processen skulle strømlines, så kommunikationen mellem virksomheden og den enkelte afdeling blev hurtigere og mere tydelig. Det kunne få betydning for DHLs mulighed for at ansætte de folk, de ønskede, da de i den mellemliggende periode kunne have takket ja til en anden mulighed.

Speciale i administration

Emma Helle Beyer har taget en kontoruddannelse med specialet administration hos DHL Express Danmark. I forbindelse med den afsluttende fagprøve besluttede hun sig for at se nærmere på, hvordan hun kunne lette den interne kommunikation og dermed samarbejdet mellem virksomhed og leder, og på den måde minimere fejlkommunikation.

Med en utrolig flot fagprøve har Emma Helle Beyer lavet en side til ledere. Den samler alle de nødvendige krav til data i et smart concept. Emma Helle Beyer har dermed løst opgaven for sin arbejdsplads til UG, og samtidig sikret at DHLs praksis er helt up to date med lovgivningen.

DHL Express er man naturligvis stolte af det arbejde, som Emma Helle Beyer har udført.

- Vi er glade og meget stolte over, at Emma har vundet årets fagprøvepris. Emma har været en overordentlig dygtig elev og har mere end indfriet vores forventninger. Hendes engagement og indsats er noget, man mærker hver dag og prisen er så velfortjent. Hendes fagprøve behandler en meget væsentlig problemstilling for vores virksomhed, og hun har på fineste vis integreret fagprøven i DHL Express’ hverdag. Derudover er Emma en rigtig god kollega og smitter med sit humør og positivitet – og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet i hendes nye rolle som HR-assistent her hos os, siger HR Direktør, Heidi Heltborg Juul.

Pris til DHL

Med prisen følger også en anerkendelse til praktikstedet, så prisen Årets Uddannelsessted 2023 går til DHL Express Danmark. Og det sætter især streg under én ting, mener formand for HK Privat, Simon Tøgern.

- Emmas opgave viser med al tydelighed, hvor vigtige kontoransatte er for en virksomhed, og hvordan en elev ofte kan komme ind og stille de gode spørgsmål til eksisterende arbejdsgange og forbedre dem. Det er ikke kun den enkelte leder, der har gavn af hendes projekt, men hele koncernen. Vurderingen er, at hendes arbejde har sikret, at DHL Express’ processer er optimeret, og det dermed går hurtigere at sikre, at de altid lever op til gældende lovgivning. Det synes jeg er godt gået af en elev i en koncern af den størrelse, siger Simon Tøgern.

En virksomhed i ryggen

I DI understreger seniorchefkonsulent, Maj Svolgaard, at der står to parter bag den yderst vellykkede fagprøve.

- Når vi fejrer Emmas flotte fagprøve i dag, så er det vigtigt at huske, at hun har haft sin virksomhed i ryggen. DHL Express Danmark er en del af en verdensomspændende virksomhed, der håndterer værdier for milliarder. Derfor skal sikkerheden selvfølgelig være i orden, når det handler om deres ansatte. Håndteringen af dokumentation og processen for diverse godkendelser er optimeret, hvilket er blevet løst på en langt bedre måde ved hjælp af deres elev. Netop den form for ansvar er med til at løfte eleven og understrege, hvor vigtig en funktion en elev har i en virksomhed. Samspillet mellem en fantastisk flot fagprøve og god opbakning fra virksomheden er grunden til, at vi har valgt også at give dem en pris i dag, siger Maj Svolgaard.

Fagprøveprisen

Dansk Industri (DI) og HK Privat uddeler fagprøveprisen for Kontoruddannelsen på 30.000 kroner til elever, der har bestået fagprøven på Kontoruddannelsen med specialet administration med et originalt og flot resultat. Formålet med fagprøveprisen er at gøre opmærksom på de mange muligheder på Kontoruddannelsen og inspirere elever til at præstere noget særligt, som har betydning for virksomheden, erhvervet og branchen.

DI og HK Privat

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125