23948sdkhjf

Toyotas vil bruge brintlastbiler til egen logistik

Gennem mange år har Toyota investeret i udviklingen af brintlastbiler, og nu melder virksomheden ud, at den også vil bruge teknologien i sine egne logistikkæder i Europa.

Det sker i en pressemeddelelse, hvor den japanske bilproducent også oplyser, at den første brintlastbil er klar til test. Fire andre lastbiler er desuden i støbeskeen.

Lastbilerne skal køre for Toyotas logistikpartnere, VOS Transport Group, CEVA, Groupe Cat og Yusen.

Konkret bliver lastbilerne over en femårig periode integreret i transportvirksomhedernes daglige ruter mellem Antwerpen i Belgien, Lille i Frankrig, Köln i Tyskland og Amsterdam og Rotterdam i Holland. Der ligger mindst én brinttankstation på hver af de fire ruter.

Fra Toyotas side er målet med lastbilerne at sænke CO2-udledningen fra sin logistik og samtidig teste løsningen til fremtidens marked for grøn transport.

Udviklingen af brintlastbilerne sker gennem forskellige typer samarbejde med andre virksomheder. De konkrete biler, som Toyota skal bruge til egen logistik er udviklet sammen med virksomheden VDL Groeps. Derudover har Toyota blandt andet også et partnerskab med den franske startup-virksomhed Hyliko.

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel, blev Toyota beskrevet som en amerikansk bilproducent. Det er nu rettet, da Toyota er japansk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062