23948sdkhjf

Dansk-grønlandsk dronesamarbejde sikrer muligheder for test i ekstreme miljøer

Fremover skal danske dronevirksomheder kunne teste deres droner af i arktiske omgivelser i Grønland.

Det sker som resultat af, at Danmarks nationale dronetestcenter, UAS, og Mittarfeqarfiit, der driver Grønlands lufthavne, har indgået et samarbejde på området.

- Vi har gennem længere tid løbende fået henvendelser fra producenter af droner om at kunne teste, træne og demonstrere deres systemer under arktiske forhold. Derfor er vi meget glade for, at vi nu sammen med Mittarfeqarfiit kan tilbyde den mulighed, siger Kim Kenlev, bestyrelsesformand i HCA Airport og medlem af UAS Denmark Test Centers styregruppe, i en pressemeddelelse.

Testomgivelserne bliver etableret i lufthavnen i Kangerlussuaq i det vestlige Grønland, hvor droneproducenter og slutbrugere af droneteknologi vil kunne teste både komplette dronesystemer og dronekomponenter under reelle arktiske forhold.

Det vil ligeledes være muligt at gennemføre træningssessioner, service og vedligehold samt en række testaktiviteter.

Hos Mittarfeqarfiit ser administrerende direktør Henrik Estrup også mange muligheder i samarbejdet, fordi udvikling af droner til arktiske forhold også kan komme Grønland til gode i det lange løb.

- Med testfaciliteterne i Kangerlussuaq og samarbejdet med det nationale danske dronetestcenter er det vores ambition at stille faciliteter til rådighed for at udvikle en førerposition inden for udvikling og brug af ubemandede teknologier i Arktis, siger Henrik Estrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125