23948sdkhjf

Logistikejendomsudvikler henter frisk kapital

Logistikejendomsudvikleren Verdion henter 560 millioner kroner til sin anden value-add fond.

Den paneuropæiske logistik- og ejendomsspecialist, Verdion, har annonceret de første ”closings” på i alt 560 millioner kroner til sin anden value-add fond, Verdion European Logistics Fund 2.

Indskuddene kommer fra investorer i den første fond i VELF-serien.

VELF2 har en value-add-strategi med det formål at repositionere eksisterende aktiver til fremtidssikrede kerne-ejendomme i etablerede nordeuropæiske logistikområder.

Det skriver ejendomsudvikleren i en pressemeddelelse.

Første fond

Verdions første fond, VELF1, nåede final ”close” i 2020 efter at have rejst godt 1,2 milliarder kroner. VELF1 er nu fuldt investeret og har med gearing investeret 2,3 milliarder kroner i opkøb og forbedring af 11 logistikejendomme i Tyskland, Holland, Danmark og Tjekkiet.

- Med den fortsatte ubalance mellem udbud og efterspørgsel på de vigtigste europæiske logistikmarkeder ser vi en stærk interesse for denne strategi fra investorer. VELF2 vil bygge videre på succesen fra vores første fond ved at udnytte ekspertisen i Verdions vertikalt integrerede teams på lokalmarkederne til at identificere en række eksisterende ejendomme, som vi kan repositionere til logistikaktiver af høj kvalitet med fremragende ESG-akkreditiver, udtaler siger Simon Walter, der er executive director – med ansvar for investment management, hos Verdion.

Nyere  Verdion-projekter

De seneste højdepunkter i Verdions udvikling af logistikejendomme omfatter:

- Påbegyndelse af spekulativ udvikling af Verdion PremierPark Ludwigsfelde – en urban logistikpark til 745 millioner kroner – 35 minutter fra det centrale Berlin, med planlagt færdiggørelse i 2024.

- Færdiggørelse af et nybygget logistikaktiv til 260 millioner kroner i Nettetal, Tyskland, ved siden af Venlo og den hollandske grænse, som blev fuldt udlejet til Advanced Supply Chain (ASC) inden den praktiske færdiggørelse i juli 2023. Logistikfaciliteten blev den britisk-baserede e-handelsforsyningskædespecialists første lager i Tyskland.

- Fondens første aktiv – et logistikcenter i Prag udlejet til UPS – der blev solgt i november 2022 og tiltrak stor interesse fra køberne, og som gav investorerne et rigtig godt afkast.

Verdion

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078