23948sdkhjf

To logistikvirksomheder sætter bizar verdensrekord

To logistikvirksomheder har slået en af de mere særprægede verdensrekorder.

Den 3,7 ton tunge thai elefant Sak Surin blev nemlig fragtet med fly fra Sri Lanka til Thailand, og det er den hidtil tungeste elefant, som nogensinde har været om bord på et fly.

Det skriver mediet Aircagonews, der også kan berette at transporten bliver noteret i Guinness World Records.

De to virksomheder bag transporten er World Air Logistics og Worldlink Shipping Colombo, som altså slog sig sammen for at løse opgaven.

Opgaven blev løst i tæt samarbejde med de Thailandske myndigheder, samt en lokal vognmand, der stod for transporten til lufthavnen i Columbo.

- Det at vi er i stand til at håndtere en stor elefant, vidner om evnerne hos vores team og demonstrerer vigtigheden af vores partnerskab, siger Worawut Pakdeesattayaphong, som er administrerende direktør i World Air Logistics, til Aircagonews

Til fragten blev brugt en specialdesignet container med en længde på 6,15 meter og en højde på 3,15 meter.

Containeren blev fløjet med et IL-76 fragtfly. Med på flyet var dyrlæger og elefantpassere, som kunne tage sig af Sak Surin.

Sak Surin blev oprindeligt udlånt af de thailandske myndigheder til en zoologisk have i Sri Lanka. Thai elefanter bliver nemlig ofte brugt i diplomatiets navn, på samme måde som mange kender det med de kinesiske pandabjørne. 

Elefanten, der er 29 år gammel, blev bragt tilbage til Thailand, for at modtage medicinsk behandling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093