23948sdkhjf

FN: Krig sender olie og korn på historisk langfart

Aldrig tidligere er korn og olie fragtet så langt til søs, som efter Ruslands invasion af Ukraine 

Den russiske invasion af Ukraine har sendt fragterne af korn og olie på historisk langfart. Det oplyser FN's samhandelsorganisation UNCTAD, fortæller gCaptain.

- Vi ser længere afstande, der bliver tilbagelagt, primært på grund af forstyrrelsen i Sortehavet og på grund af krigen i Ukraine. Det vil være meget vigtigt at forsøge at afbøde de risikofaktorer, vi har på grund af de geopolitiske problemer, fortalte Rebeca Grynspan, UNCTADs generalsekretær, ved et møde i London.

Rusland er verdens førende hvedetransportør og en stor leverandør af olie, mens Ukraine også er en fremtrædende fødevareeksportør. 

Nye leverandører

Den russiske invasion har blandt andet medført lukning af flere af Ukraines Sortehavshavne og flere flodhavne har været angrebet, hvilket også har skabt forstyrrelser i forsendelser af korn og landbrugsvarer.

På den anden side har Rusland på grund af Vestens blokader været nødt til at omdirigere sin olieeksport til først og fremmest Kina og Indien.

Ifølge UNCTAD har flere modtagerlande af ukrainsk korn også været nødt til at se sig om efter andre leverandører i fx USA eller Sydamerika, hvilket også har bidraget til de længere fragtruter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078