23948sdkhjf

Nyt lagerbyggeri på vej til Horsens

Ejendomsudvikleren Verdion køber byggegrund ved Horsens til nyt lager- og logistikbyggeri.

Logistik- og lagerspecialisten Verdion vil opføre en godt 28.000 kvadratmeter stor lager- og logistikejendom uden for Horsens. Dermed fortsætter Verdion ejendomsudviklerenes opkøbsstime vest for Storebælt.

På byggegrunden, der er købt af Mortensen Gruppen, skal der ifølge planen opføres en 28.112 kvadratmeter stor lager- og logistikfacilitet med state-of-the-art teknologi og høje miljøstandarder.

Ejendommen forventes ifølge en pressemeddelelse fra Verdion at have en samlet værdi ved færdiggørelsen på mere end en kvart milliard kroner.

Bygningen opføres på et 57.000 kvadratmeter stort areal, der er beliggende i Business Park Vega uden for Horsens, hvor der er et igangværende projekt, som er iværksat af Mortensen Gruppen, der har forestået den indledende udvikling af projektet og byggemodning af grunden.

Finansieret under ny fond

Handlen er Verdions første opkøb med finansiering fra Verdions European Logistics Fund 2, (VELF 2), som Verdion annoncerede oprettelsen af i sidste uge.

- Vi er meget begejstrede for denne handel, og det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Mortensen Gruppen. Hos Verdion kender vi markedet og efterspørgslen rigtig godt, og det samme gør Mortensen Gruppen. Derfor har vi kunne lande denne værdiskabende aftale, som vi er sikre på, kommer vores kunder til gode. Samarbejder som disse er en af hjørnestenene i vores forretning, og vi vil bestemt opsøge lignende i fremtiden, udtaler Peter Michael Tetzlaff, der er head of investment i Nordics i Verdion.

- Hos Verdion ser vi frem til, at vi med vores store faglige ekspertise skal skabe en lager- og logistikenhed fra øverste hylde med en strategisk stærk geografisk placering i en af Jyllands logistiske hovedpulsårer, siger Peter Michael Tetzlaff,

Lager- og logistikejendommen i Horsens udvikles angiveligt efter meget høje byggetekniske og energieffektive standarder. Samtidig stiles der efter, at byggeriet som minimum opnår DGNB Guld.

Delvist udlejet

Udlejningen af den kommende logistikfacilitet er godt undervejs. Mortensen Gruppen har nemlig allerede inden salget af grunden til Verdion indgået en lejeaftale på ca. 12.768 kvadratmeter med dametøjsbrandet Zizzi, der – når bygningen står klar – rykker deres lager- og logistikdel ind. Lejeaftalen med Zizzi overtager Verdion som en del af opkøbet. De resterende 15.344 lager- og logistikkvadratmeter af høj kvalitet med tilhørende kontorfaciliteter er tilgængelig til leje. Disse kan enten lejes som én samlet enhed eller deles op i to.

- Vi glade for at være lykkedes med at tiltrække en anerkendt, international aktør til at overtage og færdiggøre projektet. Verdion har med deres høje specialisering på området tilført erfaring og kvalitet til projektet, og vi har haft et virkelig godt samarbejde om udviklingen i den tidlige fase, udtaler Peter Heide Wessel, administrerende direktør i Mortensen Gruppen A/S.

Dansk Halentreprise

Dansk Halentreprise vil som totalentreprenør stå for byggeriet af lager- og logistikejendommen, som forventes at stå færdig i maj næste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101