23948sdkhjf

ROCKWOOL ser stort potentiale i dobbelttrailere

Et kommende lovforslag fra transportminister Thomas Danielsen (V) betyder, at der fra årsskiftet påbegyndes en 5-årig forsøgsordning omkring dobbelttrailere (DUO2) mellem Aarhus og Høje-Taastrup.

Ifølge isoleringskoncernen ROCKWOOL er tiltaget en vigtig brik i den grønne omstilling, og derfor er det et tiltag, som de ser et stort potentiale i.

- Vi gør en stor indsats for at reducere vores CO2-udslip ikke kun i produktionen af vores byggematerialer, men også i vores øvrige forretning som for eksempel logistikken, fortæller Michael Rasmussen, Nordic Supply Chain Director hos ROCKWOOL.

- Derfor ser vi meget positivt på udsigten til dobbelttrailere, fordi det giver gode muligheder for at reducere antallet af lastbiler fra vores fabrikker i Jylland mod Sjælland til gavn for klimaregnskabet.

Med dobbelttrailerne kan vogntoget blive op til 34 meter langt, og det øger lasteevnen og rumfanget i en sådan grad, at CO2-aftrykket pr. lastbil reduceres mellem 30 og 50 procent sammenlignet med en normal trækker-trailer.

- Med dobbelttrailerne kommer der virkelig en CO2-besparelse, der vil kunne mærkes. Derfor er det et tiltag, som vi gerne vil benytte os af som led i vores bæredygtighedsarbejde, siger Michael Rasmussen.

ROCKWOOL har i mange år samarbejdet med vognmandsfirmaet Frode Laursen om at finde transportløsninger, som passer til produkterne, hvor fokus primært er på volumen og ikke vægt.

- Vi er også klar til at tage de nye dobbelttrailere i drift, siger Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør i Frode Laursen.

Han vurderer, at man hurtigt får 25 af dem i drift mellem Aarhus og Høje-Taastrup, lige så snart der bliver givet grønt lys.

- Antallet stiger til 100, hvis forsøgsordningen bliver udvidet til at gælde hele modulvogntogsnettet, siger han.

Frode Laursen og ROCKWOOL har i forvejen mange modulvogntog kørende på det danske vejnet, og derfor håber Michael Rasmussen ligesom Frank Wolf-Jürgensen også på en udvidelse af forsæget, så dobbelttrailerne kan bruges på endnu flere strækninger side om side med modulvogntogene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096