23948sdkhjf

Ny topchef kender forretningen som sin egen bukselomme

Jens H. Lund er vice CEO i DSV – han kan snart droppe ”vice” fra visitkortet

Der er næppe mange, der kender forretningen DSV A/S lige så godt som Jens H. Lund, der senest 30. september 2024 overtager tømmerne fra Jens Bjørn Andersen i det overraskende ledelsesskifte, der blev annonceret tidligt i dag.

Jens H. Lund startede som CFO i DSV A/S i april 2002. Derfor har han også spillet en afgørende rolle, ved alle de mange store og succesfulde opkøb, som speditions- og logistikgiganten har gennemført i godt to årtier. Her har Jens H. Lund været en stærk medspiller i DSV’s topledelse, hvor han har formået at sikre finansiering til opkøbene. Derfor har Jens H. Lund også opbygget en meget stor troværdighed hos banker og investorer.

Langt parløb

I Sydbank vurderer senioranalytiker Mikkel Emil Jensen over for SCMNews, at topchefskiftet ikke bliver nogen revolution:

- Man skal huske, at Jens H. Lund har stået side om side ved Jens Bjørn Andersen siden starten. Dermed har han også været med til de seneste opkøb og selvfølgelig også udarbejdelsen af den aktuelle strategi. Dermed er der ikke udsigt til de helt store ændringer, og det tror jeg investorerne er glade for, siger Mikkel Emil Jensen.

I DSV siden april 2002

CV: Jens H. Lund var CFO i DSV A/S fra april 2002 indtil november 2022, hvor han blev COO og vice CEO i DSV.

Jens H. Lund kom til DSV A/S fra en stilling i Carnegie, hvor han arbejdede med corporate finance i godt to år. Der forinden var han ansat i Danske Bank, hvor han også arbejdede med corporate finance.

DSV’s kommende topchef var i perioden 1989 til 1998 ansat som revisor i Deloitte.

Jens H. Lund har en mastergrad i økonomi fra CBS.

LinkedIn

Store sko

- DSV har under Jens Bjørn Andersens ledelse været en af de bedste erhvervshistorier i Danmark, så det er nogle store sko at skulle fylde ud. Men Jens Lund er nok også den bedste kandidat til at gøre det. Så det er nok det bedste udfald, nu når man mister Jens Bjørn, siger Mikkel Emil Jensen.

Jens Lund har som nævnt været CFO i DSV siden 2002, men han skiftede stilling til COO og vice CEO i november 2022.

- Det er altså en mand med meget erfaring, og han har siddet side om side med Jens Bjørn i al den tid han har være CEO. Min opfattelse er at mange af beslutningerne er truffet i samarbejde mellem de to, og meget af DSV´s succes kan formentlig også tilskrives ham, Mikkel Emil Jensen.

Asset light

Grundlæggende har opskriften på DSV’s succes ligget fast i mere end to årtier. Her har vækst gennem opkøb og asset light været hovedmål og en vigtig del af selskabets strategi. Den prioritering eksisterede længe inden Jens Bjørn Andersen overtog ledelsen af selskabet. Det forventer Mikkel Emil Jensen ikke vil ændre sig.

KORT OM: Jens Bjørn Andersen

1988 – Jens Bjørn Andersen starter som elev i Samson Transport Co. A/S. Han varetager forskellige stillinger frem til 1992, hvor han bliver afdelingschef for Road-divisionen.

1995 – projektchef I ledelsesgruppen I Samson Transport.

1997 - Branch Manager, Samson Transport Norge AS. Da DSV overtager Samson Transport Co. A/S senere samme år, bliver Jens Bjørn Andersen udnævnt til CEO af DSVs og Samson Transports aktiviteter i Norge.

2001 - CEO i Tollpost Globe AS I Oslo. (DSV overtog 50 procent af aktierne i Tollpost Globe i 2001)

2003 - CEO i DFDS Transport Ltd./DSV Road Ltd. i England.

2007 - CEO i DSV Road Holding A/S.

2008 - Group CEO i DSV.

Transportmagasinet

Læs mere om direktørskiftet:

Analytiker: Jens Bjørn kan stadig nå at lande gigantopkøb

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111