23948sdkhjf

Amazon udruller dronelevering i Europa

Leveringen er dog begrænset til pakker der vejer under 2,3 kilo

Snart kan europæiske borgere også få leveret varer med droner gennem Amazon Prime.

Den amerikanske e-handelskæmpe udvider nemlig sit droneprogram til England og Italien i 2024. I samme omgang bliver droneprogrammet også udvidet til en endnu unavngiven amerikanske by.

Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

- I Italien og Storbritannien vil vi begynde at integrere os i nogle af vores distributionscentre, hvilket vil give Amazon-kunderne hurtigere levering af et endnu større udvalg af varer. Vi vil starte med ét sted i hver placering og udvide over tid, står der i en meddelelse.

Ny droneteknologi

Leveringen i Europa kommer til at ske ved hjælp af en helt ny droneteknologi.

Amazon har nemlig udviklet en ny type drone med navnet MK30. Den skal både bruges på de nye destinationer i Italien og England, men også erstatte de droner som virksomheden på nuværende tidspunkt bruger i USA.

Ifølge Amazon er den nye drone mindre støjende og kan flyve dobbelt så langt som tidligere modeller. Samtidig er den udstyret med sensorer der gør den i stand til at manøvrere uden om mennesker, dyr og andre forhindringer.

- Disse sikkerhedskritiske funktioner gør det muligt at levere pakker i mere tætbefolkede forstadsområder, skriver Amazon om dronen. 

Samtidig er den modsat tidligere amazon-droner i stand til også at flyve i regnvejr.

MK30-dronen kan dog kun medbringe en last på omkring 2,3 kilo, hvilket begrænser leveringerne til små og lette genstande som makeup eller medicin.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063