23948sdkhjf

Noget så simpelt skal være med til at sikre DANX yderligere vækst

Tidligere tog administrationen af PDA’er tid og ressourcer fra vores egentlige kerneopgaver, siger ansvarlig projektchef

Det danske express- og logistikselskab DANX har indgået en langsigtet aftale med IT-virksomheden SkanCode. 

Aftalen er en såkaldt end-to-end-aftale og handler om levering, klargøring og drift af alle de PDA’er, som den danske virksomhed skal bruge for at sikre yderligere vækst og ekspansion i Europa.

En PDA er en håndterminal med scanner, men noget så simpelt skal være med til at sikre DANX' ambition om yderligere vækst i Europa.

- PDA’erne har en afgørende rolle i at sikre et optimalt arbejdsflow i vores virksomhed, et flow som går fra vores finans- og IT-afdeling til den enkelte vognmand, der leverer varer for os ude hos kunden, siger Project Manager i DANX, Simon Heerup Endresen, i en pressemeddelelse.

- Det er nødvendigt med en partner, som kan levere en problemfri levering og klargøring af PDA’erne inklusiv all-risk service og administration af de mange SIM-kort i hele EU.

Tidligere tog administrationen af PDA’er tid og ressourcer fra vores egentlige kerneopgaver, siger Simon Heerup Endresen.

- Da vi opererer i hele Europa med mange forskellige partnere, var dét at formidle og supportere PDA’er samt administrere de tilhørende SIM-kort-abonnementer en krævende opgave. Det trak på både Contract Managers, finans- og IT-afdeling samt skabte flaskehalse til frustration for brugere og partnere.

Klargøring og leasing

Aftalen med SkanCode betyder, at DANX har fået adgang til en administrationsportal med flere niveauer af brugeradgang.

Portalen giver ledelsen og finansafdelingen det fulde overblik og gør det samtidig enkelt for afdelinger samt partnere at lave supplerende bestillinger.

Den enkelte partnervognmand får desuden sin helt egen adgang, hvor han kan overskue egne enheder og chauffører. Indbygget i systemet er også en smart automatiseret beskedservice.

Når PDA’erne nærmer sig tidspunktet, hvor de skal udskiftes, tikker der automatisk en påmindelse ind til brugeren: “Tid til at returnere og bestille nyt”.

Derudover får IT-afdelingen også frigivet en masse tid, idet SkanCode står for at klargøre og distribuere PDA’erne direkte.

FAKTA OM: PDA’erne

  • DANX har benyttet PDA’er fra Newland til deres vognmænd siden 2019.
  • Virksomheden fortsætter med Newlands topmodel, MT9555 Kambur Pro.
  • Det er en fremtidssikker model med kraftig processor og rigelig hukommelse.
  • Desuden er den let, slank og har en stor og tydelig 6,1 tommer skærm med fabriksmonteret panserglas. Desuden har den en lang batteritid.
  • Selve scanningen foregår med en 2D megapixel imager med lasersigte.

Rammeaftale

For at gøre samarbejdet særligt smidigt har SkanCode formidlet en rammeaftale om leasing hos 3stepIT, som blandt andet giver DANX mulighed for at sublease til sine partnere.

Denne del af aftalen gør det nemmere at skalere op, når behov og muligheder opstår og bidrager samtidig til en grønnere profil, da 3stepIT klargør og gensælger ni ud af 10 enheder efter endt leasing.

Siden 2019

Samarbejdet mellem DANX og SkanCode startede i 2019 og drejede sig i første omgang om en udskiftning af alle selskabets PDA’er.

Siden er samarbejdet vokset og antallet af PDA’er steget.

I foråret 2023 blev aftalen udvidet til en end-to-end-aftale, hvor SkanCode er blevet endnu mere central som samarbejdspartner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125