23948sdkhjf

SAS-bejlere har tjent milliarder i højsæsonen

Air France-KLM har intentioner om at opnå en ejerandel på 19,9 procent i SAS. På sigt kan ejerandelen vokse

Det ser ud til at være en profitabel forretning, der har til hensigt at blive en del af ejerkredsen i SAS.

Den fransk-hollandske luftfartskoncern Air France-KLM har nemlig tjent mere end syv milliarder kroner i tredje kvartal.

Det viser kvartalsregnskab, der dækker højsæsonen juli, august og september. Regnskabet er blevet lagt frem fredag morgen.

I regnskabet nævnes det aktuelle bud, som Air France-KLM har afgivet på SAS sammen med en række andre investorer - herunder den danske stat.

Hvis buddet godkendes, står koncernen til at opnå en ejerandel i SAS på 19,9 procent. Det svarer til en samlet investering på 1,1 milliard kroner.

- Ved at investere i SAS agter vi at forbedre vores tilbud og øge vores tilstedeværelsen i Norden, siger Benjamin Smith, der er topchef i Air France-KLM.

Kan øge ejerandel

Air France-KLM vil efter to år have muligheden for at øge sin ejerandel i SAS. Det gentager koncernen i regnskabet fredag.

Tidligere har Berlingske beskrevet, at den fransk-hollandske koncern på sigt kan ende med at sidde på mere end halvdelen af aktierne i SAS.

Den samlede investering i SAS lyder på 12,9 milliarder svenske kroner. Ud over Air France-KLM og den danske stat er også investeringsselskabet Castlelake og Lind Invest en del af buddet.

Af hensyn til tidspresset i processen med at undgå en SAS-konkurs kunne Air France-KLM ikke tegne sig for en større andel her og nu, fordi det ville kræve godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Det er uklart, hvem der i givet fald skulle sælge deres andel af SAS til Air France-KLM, hvis koncernen vælger at købe flere aktier om to år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109