23948sdkhjf

Tocifret vækst på luftfragt i Billund Lufthavn

Luftfragten fortsætter den positive udvikling.

Luftfragten i Billund Lufthavn nåede endnu en gang nye højder. Det fremgår af trafiktallene for oktober, hvor der gik 6.941 tons luftfragt via Billund Lufthavn i oktober. Det er en vækst på 13,9 procent, sammenlignet med samme måned sidste år.

Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

Billund Lufthavns adm. direktør, Jan Hessellund fremhæver, at det globale luftfragtmarkedet ligger på omtrent samme niveau, som det gjorde sidste år. Det sætter fragtudviklingen på start- og landingsbanerne i lufthavnen i relief.

- Aktiviteten i vores fragtområde er utrolig høj, og det bliver løftet flot af personalet. Der er luft under vingerne på flere niveauer: Vi ser fortsat chartertrafik bl.a. af B757F, importen vækster flot, og Maersk Air Cargo får hele tiden bedre fat og øger på deres mængder. Tallene og indsatsen alene kan vi kun være stolte af, men når vi kigger på det globale marked, er det jo ekstra flot, siger Jan Hessellund.

Passagerfremgang

Oktober var også en stærk vækstmåned for Billund Lufthavn. Faktisk var det den bedste oktober måned for lufthavnen – nogensinde. Det skyldes blandt andet efterårsferien, der voksede med hele otte procent.

I hele oktober er det gået intet mindre end 412.374 passagerer igennem terminalen.

Det er en vækst på 4,9 procent sammenlignet med oktober sidste år, og det er dermed den mest aktive oktober nogensinde i Billund Lufthavn. Væksten kommer ikke alene fra ferierejsende: De erhvervsrejsende løfter også væksten sammenlignet med sidste år.

– Der har været en forrygende stemning i den fyldte terminal, især i efterårsferien, hvor aktiviteten lignede én af de mest travle rejseuger i sommerferien. Der er stadig et stort rejsebehov og en god økonomi blandt danskerne til at rejse på ferie. Det har i hvert fald vist sig i oktober, fortæller Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08