23948sdkhjf

Regeringen vil udvide danske medicinlagre

Grønt lys fra EU til plan, der skal sikre opbygningen af danske lagre med apoteksmedicin.

Flere og flere danskere går forgæves på apoteket, når de skal købe deres receptpligtige medicin. Faktisk er der mangel på flere og flere former for receptpligtige medicin, der forhandles på apotekerne.

Derfor vil regeringen nu opbygge danske lagre, der skal sikre forsyningssikkerheden. EU-Kommissionen har netop givet grønt lys til planen om at øge de danske beholdninger af kritisk apotekermedicin.

Det fremgår af et skriftligt svar fra sundhedsminister Sophie Løhde (V) til Folketinget.

Det skriver DR.dk.

Udbygningen af de danske lagre af kritisk apotekermedicin er et af flere tiltag, der skal afhjælpe manglen på medicin i Danmark.

Løft til lagerstyringen

En del af problemet med mangel på apotekermedicin skyldes, at lægerne ikke kan se, om en bestemt medicin er på lager. Dermed kommer de ofte til at udskrive recepter på medicin, der ikke er tilgængelig. Hvis lægerne kan se, at medicinen ikke er tilgængelig, så har de mulighed for at vælge et alternativt produkt og dermed kan de være med til at nedbringe manglen på medicin.

Derfor skal det nu undersøges, hvordan lægerne i praksis kan blive i stand til at se lagerbeholdningen på de forskellige typer af apotekermedicin.

Lægeforeningen har allerede foreslået, at der anskaffes en sådan løsning, der giver gennemsigtighed omkring lagerbeholdningerne – herunder også om, på hvilke apoteker, den pågældende medicin er på hylderne, samt naturligvis om, der er alternativer.

Lovforslag

Regeringen vil også fremsætte et lovforslag, der skal give lægemiddelstyrelsen permanent overblik over beholdningerne af kritisk medicin. Det gælder ikke bare beholdningerne på apotekerne, men også beholdningerne hos grossister og på hospitalerne.

Regeringen vil sammen med Danske Regioner og Apotekerforeningen undersøge yderligere tiltag, der kan forbedre forsyningssituationen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078