23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Ladcykler er hurtigst og billigst i storbyen

Ladcykler har potentiale til at udkonkurrere varevogne, når der skal distribueres varer i centrum af storbyerne.

Det konkluderer en ny undersøgelse, som peger på, at ladcyklerne er dobbelt så effektive og ti gange billigere i drift end varevogne.

Med til historien hører dog, at undersøgelsen er bestilt og betalt af den danske cykelproducent Larry vs. Harry.

Undersøgelsen er gennemført i Bruxelles, hvor virksomheden Kale AI med en GPS-tracker har fulgt og indsamlet data om pakkelevering i byen.

Og undersøgelsen tyder altså på, at fordelene ved ladcykler er store. Dataen viser, at ladcykler i gennemsnit var i stand til at levere 10,1 pakker i timen. Varevogne kunne kun levere 4,9 pakker i timen.

En af forklaringerne på den højere effektivitet er ifølge undersøgelsen, at cykelruterne i gennemsnit er omkring 30 pct. kortere. Samtidig er den gennemsnitlige hastighed for cyklerne 16 km. i timen, mens trængsel trækker gennemsnittet for varevogne ned på 11,3 km. i timen.

Omkostningerne er også langt lavere, hvis der bruges ladcykler. Ifølge undersøgelsen koster en udbringning med ladcykel 0,10 €, mens prisen for levering med varevogne er 1,05 €.

Også for klimaet er der store fordele ved cyklerne. Sammenlignet med varevogne er CO2-udledningen nemlig 96-98 pct. lavere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078