23948sdkhjf

Eksporten steg kraftigt i oktober trods udenlandsk modvind

Eksporten steg med 4,3 procent i oktober, hvilket er den største månedlige stigning i over et år

Selv om nogle af vores største eksportmarkeder bøvler med faldende vækst og lavere efterspørgsel, så klarede den danske eksport sig flot i oktober.

Danmarks Statistik har opgjort eksporten til at ligge 4,3 procent højere end måned forinden, og det er ret ekstraordinært.

Det er således den kraftigste stigning på månedsbasis i mere end et år.

- Eksporten stiger med det kraftigste i 15 måneder. Og det er en bred stigning på både varer og tjenester. Det er godt nyt.

- Modvind og økonomisk afmatning præger flere af vores tætte samhandelslande, og det kan stikke en større kæp i hjulet på vores eksport. Men indtil videre går det ganske fint, konstaterer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Han advarer dog mod, at den økonomiske afmatning i blandt andet Tyskland og Sverige kan sætte sig i eksporttallene på sigt.

- Senest har vi blandt andet set, at økonomien skrumper i Tyskland såvel som hele eurozonen samlet set. Høj inflation og kraftige rentestigninger trækker væksten ned udenfor landets grænser, og det kan ramme dansk eksport, siger han.

Dykker man ned i tallene, viser det sig, at særligt medicin, brændsler og maskiner var medvirkende til, at eksporten steg så kraftigt, som det var tilfældet.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082