23948sdkhjf

DFDS vil bygge nye grønne færger for 7 milliarder

Rederi- og logistikselskabet skyder dertil gang i helt ny strategi med fokus på organisk vækst

DFDS vil sætte gang i et større nybygningsprogram for grønne færger

Frem mod 2030 vil færge- og logistikselskabet skyde cirka 7 mia. kr. i seks planlagte nybygninger, oplyser rederiet i en fondsbørsmeddelelse.

Startskuddet lyder i 2026 med indledende investeringer for 0,5 mia. kr. og fra 2027 til 2030 venter DFDS årligt i snit at hive 1,75 mia. kr. op af lommen til flådefornyelsen.

Planerne kommer med et forbehold:

- Det grønne investeringsniveau fra 2026 er betinget af tilgængeligheden af grønne brændstoffer, og timingen er derfor behæftet med en vis usikkerhed, hedder det i meddelelsen.

Nybygningsprogrammet lanceres som ét af de finansielle mål i en helt ny strategi. Den handler navnlig om at dreje forretningsfokus væk fra en periode de foregående år med udvidelser og opkøb, over mod mere organisk vækst:

- Frem mod 2030 skifter fokus til at realisere værdien af det udvidede netværk ved at accelerere organisk vækst gennem den større tilstedeværelse i højvækst-markeder, de forbedrede netværkskompetencer og den stærkere relevans for fragtkunder, som har behov for transport- og logistikløsninger, der omfatter flere produkter, hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

DFDS kalder sin 2030-strategi 'Moving Together Towards 2030' og den udstikker også mål om at standardisere og sænke omkostningsniveau, at øge brugen af data og AI til at automatisere havnedrift og forbedre den logistiske planlægning. 

Den nye strategi afløser den tidligere "Win23"-straegi, hvis centrale mål var at vokse i netværkene og logistikløsninger. Det omfattede både virksomhedskøb og investeringer i færgenybygninger og lagerfaciliteter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094