23948sdkhjf

Ny uddannelse: Aarhus vil producere 80 e-købmænd om året

- E-commerce er big business og buldrer derudad, og vi har længe efterspurgt en specialiseret uddannelse med fokus på digitale færdigheder koblet med forretningsforståelse.

Sådan siger Niels Ralund, højt profileret e-handelsdirektør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Aarhus, hvor man præsenterer netop det, som Ralund efterspørger:

En spritny erhvervsrettet uddannelse - professionsbachelor i e-commerce og digital marketing - som varer tre et halvt år, inklusive praktik. De første studerende begynder til august 2024, og det er planen, at der skal produceres 80 e-købmænd om året.

- Det har længe været et stort ønske hos os at få en uddannelse i e-commerce, så det skal Erhvervsakademi Aarhus have stor ros for. Digitalt salg er en kæmpe vækstmotor og Danmark risikerer at blive hægtet af, siger DI’s ekspert i e-commerce, Mie Bilberg.

Hun glæder sig ikke mindst over, at dimittenderne også vil blive specialiseret i e-eksport, så de kan hjælpe virksomhederne med det digitale eksportsalg.

- Danmark er en eksportnation, men virksomhederne mister salg og taber markedsandele, hvis vi ikke er konkurrencedygtige på det digitale eksportmarked, der bliver større for hvert år. I Danmark har vi for eksempel et potentiale at hente, hvis vi får flere markedspladsspecialister, da de store eksportmarkeder er domineret af de store online-markedspladser som Amazon og eBay, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175