23948sdkhjf

Robotter skal pakke medicin for ældre

Dosispakket medicin har færre fejl og giver samtidig de ældre mere fleksibilitet.

Flere ældre i Vallensbæk skal fremover have deres medicin pakket af robotter. I hvert fald hvis det står til Vallensbæk Kommune, som kan se flere fordele ved dosispakket medicin.

Det fortæller chef for pleje og omsorgsforvaltningen i kommunen, Susanne Ormstrup.

- Teknologien er faktisk så veludviklet, at den dosispakkede medicin er en måde at øge patientsikkerheden for vores ældre borgere, fordi vi alt andet lige kan undgå menneskelige fejl, når en sygeplejerske skal pakke mange medicintyper på en gang til en periode på 14 dage fordelt på morgen, middag og aften, udtaler Susanne Ormstrup i en pressemeddelelse fra kommunen.

Større frihed

Nogle af de borgere, der sætter pris på muligheden for at få dosispakket medicin, er ægteparret Grethe og Hans Nedergaard.

- Det kan vi lige så godt prøve, og så sparer vi jo skattepenge, når der ikke skal komme en sygeplejerske her hver anden fredag, selvom det nu er hyggeligt nok, at hun kommer, lyder det fra 92-årige Hans Nedergaard.

Hans' hustru er enig.

- Så længe vi selv kan holde styr på det, så gør vi det. Så er vi heller ikke afhængige af at skulle være hjemme de dage, og det er jo meget rart selv at kunne planlægge sin tid, udtaler Grethe Nedergaard.

Færre fejl og mere tid

Når Vallensbæk Kommune den kommende tid vil foreslå de borgere, der er i stabile medicinforløb, at skifte til dosispakket medicin, håber man, at det samtidig vil give mere tid til den direkte dialog med kommunens borgere.

- Vi ved, at der fremover kommer flere ældre, og antallet af sygeplejersker følger ikke med. Ved at lægge opgaven over i en velfærdsteknologisk løsning får vores sygeplejersker i fremtiden bedre tid sammen med de ældre til eksempelvis at pleje et sår eller skifte en sonde, udtaler Susanne Ormstrup.

Hun lægger desuden vægt på en anden fordel i form af, at de små engangsposer, hvor der står navn, CPR-nummer, og hvornår man skal tage medicinen, gør det let for borgeren at tage sin medicin og se, hvis de er kommet til at glemme en dosis.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064