23948sdkhjf

Finsk strejke driller speditørerne

I begyndelsen af februar forventes en landsdækkende strejke at finsk lufttrafik, havnedrift og produktionen på flere store fabrikker.

Strejken forventes også at påvirke transportsektoren, og flere store logistik- og transportvirksomheder har allerede nu meldt ud, at strejken kan forsinke leverancer fra landet.

- Kommercielle flyvninger til og fra næsten alle finske lufthavne forventes at blive indstillet de første to dage i februar, da lufthavnsarbejdere vil deltage i en landsdækkende politisk strejke. Havneoperationerne vil ligeledes blive indstillet, da havnearbejdere også deltager i strejken, skriver den danske speditørkæmpe DSV i en meddelelse, og fortsætter:

- Forsinkelser og afbrydelser er sandsynlige på vej-, luft- og søtransport til og fra Finland. Situationen vil ikke vende tilbage til det normale, selv efter strejken er forbi, da det vil tage tid at rydde op i de ophobninger, som situationen vil skabe.

Også den tyske logistikvirksomhed DB Schenker advarer sine kunder om at indenrigstransporter i Finland kan blive ramt, samt skibstransporter mellem Finland og Sverige, Tyskland og Estland.

- Under stevedorernes strejke vil trailere ikke blive lastet eller losset fra skibe. Transport af trailere kræver en komplet løsning med køretøjer og chauffører, fastslår virksomheden i en meddelelse.

Strejken forventes at starte 1. februar. Havne- og terminalarbejderne går dog først i strejke 3. februar.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062