23948sdkhjf

Blomstrende russisk fragtrute kan være ulovlig

Som konsekvens af Houthi-millitsens angreb på containerskibene i Det Røde Hav, er flere speditører begyndt at fragte gods mellem Kina og Europa via den russiske jernbane. Men den løsning kan hurtig få speditørerne i fedtefadet.

Sådan lyder advarslen ifølge Børsen fra en række advokathuse.

Som udgangspunkt er det ikke ulovligt at bruge jernbanen, så længe toget ikke stopper på russisk jord. Men den russiske jernbane er styret af et statsligt selskab, som til hver en tid kan lukke ruten. Samtidig vil virksomheder, der benytter ruten, kunne dømmes for sanktionsbrud, hvis de mister varer på turen gennem Rusland.

- Der er en stor risiko for, at godset kan ende i Rusland. Sanktionerne er formuleret meget bredt, så alle, der er en del af forsyningskæden, og som på en eller anden måde er med til at transportere varerne, de kan blive ansvarlige, siger Sarah Bisgaard Møller, advokatfuldmægtig hos Hafnia Law, til Børsen.

Ifølge Børsen er danske Scan Global Logistics blandt de speditører, som benytter den russiske fragt rute. Virksomheden har dog ikke svaret på mediets henvendelse. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063